Стефанос Циципас достигна до финала на тенис турнира в Лос

...
Стефанос Циципас достигна до финала на тенис турнира в Лос
Коментари Харесай

Циципас и Де Минор ще спорят за титлата в Лос Кабос

Стефанос Циципас доближи до финала на тенис шампионата в Лос Кабос, Мексико, откакто надделя Борна Чорич с 6-3, 6-2. Срещата продължи към час и 15 минути.


Водачът в схемата на конкуренцията осъществя пробив в шестия гейм на откриващата част, след който не погледна повече обратно. Той се показа още по-силно във втория сет, който стартира с пробив за него, а по-късно Циципас направи още един, с цел да се поздрави с безапелационната победа.

Петият в света сервира доста мощно, като загуби единствено четири точки на първи сервис и три на втория за целия дуел. Той не даде нито една опция за пробив на хърватина, приключвайки със седем аса и една двойна неточност. Доминацията на гърка бе забележима и при уинърите и непредизвиканите, където салдото му бе 20-4, до момента в който Чорич приключи със седем печеливши удара и девет непредизвикани неточности. В спор за купата Циципас ще играе с Алекс де Минор. Австралиецът се наложи над Доминик Кьопфер от Германия с 6-2, 6-7 (5), 6-1.

Циципас и Де Минор имат девет мача посред им, като гъркът е спечелил и деветте от тях. Последният от тях бе по-рано през годината на четвъртфиналите в Барселона, където гръцкият тенисист даде шест гейма на австралиеца. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР