Стефания Горначка стана част от репетиционния мастър клас, воден от

...
Стефания Горначка стана част от репетиционния мастър клас, воден от
Коментари Харесай

Стефания Горначка завладя публиката в Лугано с магията на българския фолклор

Стефания Горначка стана част от репетиционния мастър клас , воден от маестро Енцо Кампаньоли . Той се организира на 28 и 29 юли в швейцарския град Лугано. Пътуването на надарената русенка беше осъществено с финансовата поддръжка на общинската фондация „ Русе – град на свободния дух “.

Събитието се състоя във връзка идния концерт на маестрото през есента , в който ще се изяви и Стефания Горначка. Заедно с Кампаньоли тя посочи детайлите по текста и музиката на песента, която приготвя.

В мастър класа в Лугано участваха и останалите реализатори в концерта , пристигнали от Русия, Беларус, Казахстан, Италия, Испания и България.

Маестро Кампаньоли е направил нови аранжименти на 20 песни , взели участие на фестивала в Сан Ремо. Под съпровода на оркестър те ще бъдат показани на публиката от участниците, които бяха определени след сериозен кастинг.

Мастър класът завърши с къс концерт , на който участниците показаха ария по желание. Горначка избра да извърши „ Руфинка болна легнала “ и впечатли публиката с магията на българския фолклор. Тя е възпитаничка на НУИ „ Проф. Веселин Стоянов “ в Русе и на школата за изкуство и просвета „ АРТиКУЛ “ с ръководители Виктория Ангелова и Георги Великов.

Кампаньоли е диригент на оркестъра на „ Сан Ремо “. Той има 17-годишен опит на сцената на спектакъл „ Аристон “ , а в този момент взе участие в предаване по телевизия „ RAI1 “ дружно с други известни италиански актьори и реализатори.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР