Стефана Здравкова се присъединява към екипа на Нетинфо“ през юни

...
Стефана Здравкова се присъединява към екипа на Нетинфо“ през юни
Коментари Харесай

Стефана Здравкова

Стефана Здравкова се причислява към екипа на „ Нетинфо “ през юни 2019 година, заемайки позицията пълномощник. „ Само допреди десетина години онлайн медиите към момента прохождаха, интерактивната телевизия не съществуваше, нямахме GPS и приложения за всичко на телефоните си. Тъкмо това е най-интересната част от работата ми – не просто да следваш измененията, а да ги предвиждаш, да си квалифициран за тях и да ги интегрираш качествено, бързо и мъдро в бизнеса “, споделя Стефана Здравкова.

„ Нетинфо “, част от „ Нова Броудкастинг Груп “, е измежду от най-големите цифрови медийни и софтуерни компании в България, която доближава до над 70% от интернет потребителите в страната. Портфолиото на „ Нетинфо “ сплотява: „ АБВ Поща “ със своите над 2 млн. консуматори през последните 20 години, Vbox7, Gong.bg, Sinoptik.bg, Vesti.bg, Dariknews.bg, Edna.bg, Pariteni.bg и други Най-големите платформи на компанията влизат в топ 5 на най-посещаваните уеб сайтове в България.

Стефана Здравкова има богат опит в развиването на устойчиви бизнес модели най-вече в софтуерни компании. Преди да стане част от екипа на „ Нетинфо “, работи като шеф на eMAG за България, а сред 2008 и 2015 година поредно заема позициите шеф „ Продажби “ на Logitech Europe и Toshiba Europe в България. Професионалната ù биография включва още мениджърски позиции в фирмите Siemens Mobile и XEROX Bulgaria.

Бизнес визия

„ Нетинфо е част от комплицирана световна екосистема, в която са интегрирани голям брой технологии, стандарти и снабдители. Това постанова непрекъснати вложения в технологии и познание. В идващите две години на фокус ще бъде тематиката за дейно консолидиране на данни в процеса на таргетиране и ръководство на рекламата. В това отношение „ Нетинфо “ е най-голямата игрална площадка заради голямата си публика от над 3 млн. консуматори и разнообразието от наличие. В момента създаваме 4 нови вертикали в областта на персоналните финанси – заеми, спестявания, застраховки и парцели. Изграждаме също уебсайт за бременност и родителство. Планираме още няколко вертикали, които последователно ще трансформират образа на групата и „ Нетинфо “ ще бъде доста по-близо до точката на взимане на решение. По този метод предоставяме нова изгода на потребителите и увеличение на рекламните ни благоприятни условия. Реклама при нас купуват всички – от локалните компании до световни водачи като Гугъл, Amazon, Фейсбук, Ali Baba и други. Въпреки че сме местна медия, ние се движим с условията на този световен бизнес. Целта ни е да вложим големия си опит в построяването и налагането на медии – авторско наличие, онлайн инфлуенсъри, видеоформати, дистрибуция в обществени медии. За нас в „ Нетинфо “ важи правилото, че с цел да предвидиш бъдещето, би трябвало да го създадеш. “

Извън бизнеса

„ Гледам на нещата, които върша отвън офиса, като на инвестиция с висока възвръщаемост – без значение дали става дума за пътувания, музика, филми или време, прекарано с другари. Четенето е таман едно от тези сполучливи инвестиции. В момента „ лидер “ ми е Малкълм Гладуел и книгата му „ Изключителните “, в която той се занимава с въпроса за какво някои хора реализират триумф, до момента в който други по този начин и не съумяват да разпрострат капацитета си. “

Въпроси&отговори

ЛЕВОН ХАМПАРЦУМЯН: Кои са трите качества, без които един управител не може?

– Отговорност, връзка и доверие. Да поемаш отговорност за решенията си, е методът да постигаш резултата, който търсиш, и да превръщаш провокациите във благоприятни условия. Умението да споделяш – и с екипа, и с сътрудниците, и с клиентите си – включва това да знаеш какво тъкмо искаш да постигнеш, да можеш да го обясниш и да спечелиш съидейници за превръщането му в действителност. А доверието е „ лепилото “, което държи цялата система – без него нито един управител не би могъл да прави работата си.

ТИМ КУРТ: Работите ли на благосклонност по разнообразни начинания като метод да се „ отплащате “ на обществото?

– В общественото предприемачество ние виждаме голям капацитет за разкриване на ексцентрични решения на значими обществени проблеми, свързани с децата и младежите в България. Тук не става дума единствено за финансова поддръжка. Чрез експертизата на десетки чиновници на „ Нова Броудкастинг Груп “ ние се включваме в Промяната като доброволци, консултанти, ментори. Проектите, които акцията поддържа, съумяха да стигнат до 100 хиляди деца от над 250 обитаеми места в страната. Зад статистиката обаче се крият същински истории за изменени детски ориси и за смели бизнесмени, чиито хрумвания се разрастват пред очите ни и се трансформират в сполучливи бизнес модели. „ Нетинфо “ също инициира скъпи планове. През 2018 година Vesti.bg започва нова платформа за ентусиазъм, само че и за „ предпазване “ на почтени истории за смяна, тъй че да не бъдат забравени. Проектът „ Вдъхновените “ е портрет на времето, в което живеем, и неговите герои, които служат за образец.

ВЛАДИМИР КАРАМАЗОВ: Ако ви кажат, че сте стигнали дотук единствено поради огромния си шанс, какво ще отговорите?

– Съгласна съм с Малкълм Гладуел, че дребният шрифт под всеки триумф е най-малко 10 хиляди часа процедура. Това важи за всяка сфера: „ Бийтълс “ стават международно събитие след години свирене по клубове в Хамбург и родния им Ливърпул, Боби Фишър е най-бързо приетият гросмайстор – след 9 години... За да си добър и сполучлив в каквото и да било, би трябвало да му се посветиш, да ставаш и да лягаш с него – по този начин идва привидната лекост на опита. Ако искаш да промениш разпоредбите на играта, първо би трябвало да я овладееш до съвършенство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР