Стефан Янев от Български възход коментира позицията на партията му,

...
Стефан Янев от Български възход коментира позицията на партията му,
Коментари Харесай

Стефан Янев: Потвърждаваме солидарността си към Украйна като страна жертва в конфликта

Стефан Янев от " Български напредък " разяснява позицията на партията му, която гласоподава срещу оказването на военна помощ за Украйна в комисия, а в пленарна зала гласоподава „ за ".

" Потвърждаваме солидарността си към Украйна като страна жертва в спора, а въпреки това пазиме нашите сигурност и интерес. Затова искахме евентуална подмяна на въоръжение, което е благосъстоятелност на българската войска. Намерен е прецизен баланс ", сподели той.

Парламентът през вчерашния ден реши България да помогне на Украйна и да изпрати бойна техника, която не използваме.

Със 175 гласа " за " и 49 " срещу " депутатите изпратиха военна помощ за Украйна. Всяка от партиите беше декларирала авансово своите позиции, като за решението гласоподаваха ГЕРБ, „ Продължаваме промяната “, Движение за права и свободи и „ Демократична България “. Изненадата пристигна от партията на Стефан Янев.

Тази заран той изясни пред камерата на bTV, че в комисията е гласувано за избрани елементи по текстовете и опциите. " Искахме, в случай че се стигне до даването на оръжие, което е благосъстоятелност на българската войска, то да бъде сменено. Съответните текстове към този момент са поправени. Принципът българско оръжие да бъде сменено от съдружниците по стандартите на НАТО, е спазен. Оттук нататък към този момент зависи от изпълнителната власт в лицето на министъра на защитата и министърът на външните работи какви условия ще договорят. Всички тези решения ще бъдат следени от работещ парламент ", съобщи Стефан Янев.

" От първия миг, в който стартира специфичната военна интервенция, заявих, че напъните би трябвало да бъдат за мир. По никакъв метод не съм трансформирал това мнение, намираме се във война ", уточни още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР