Стефан Уилсън стана първият отпаднал от 107-ото издание на легендарното

...
Стефан Уилсън стана първият отпаднал от 107-ото издание на легендарното
Коментари Харесай

Тежка катастрофа извади пилот от “Инди 500”

Стефан Уилсън стана първият изнемощял от 107-ото издание на именитото съревнование “500 благи на Индианаполис ”, откакто катастрофира тежко в първата подготовка след квалификацията. Уилсън се удари с Катрин Лег в първия завой на овала и след злополуката се оказа, че е със строшен прешлен, което автоматизирано го вади от конкуренцията.

Уилсън и Леге закачиха, завъртяха се, по-късно и двете коли се удариха в защитната стена с висока скорост. Катрин съумя да излезе от колата сама, само че избавителните екипи извадиха Уилсън на ръце от кокпита и го отнесоха на носилка към колата за спешна помощ.

Уилсън реализира 25-о време в квалификацията, като от отбора му към момента не са показали кой ще го смени за надпреварата в неделя. Лег ще започва в конкуренцията с аварийния си автомобил, като това е първи старт за нея в Индианаполис от 10 години насам.
 Алекс Пало завоюва полпозишъна за Алекс Пало завоюва полпозишъна за " Инди 500 " с нов връх  Верстапен: Няма късмет да вземам участие на Верстапен: Няма късмет да вземам участие на " Инди 500 "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР