Стефан ТашевЗащо МВР скри за екстрадицията на издирвания хазартен бос

...
Стефан ТашевЗащо МВР скри за екстрадицията на издирвания хазартен бос
Коментари Харесай

Защо МВР скри за екстрадицията на Божков?

Стефан Ташев

Защо Министерство на вътрешните работи скри за екстрадицията на търсения хазартен необут Васил Божков? Този въпрос изплува след обявата на „ Медиапул “, че хазартният необут, който се укриваше три години в Дубай от българските управляващи, в действителност е екстрадиран от емирствата, а не се е прибрал самичък, каквито лакърдии се опитваше да разтяга отбраната му.

Според източници на Breaking.bg управляващите в Обединените арабски емирства-ОАЕ са взели решение за изгонване на Божков от Дубай в правосъден развой, траял единствено в границите на два дни. Това е невиждан случай в тази част на планетата и до момента случай търсен от полицията европеец да бъде предаден от ОАЕ в историята няма.

Черепа е първият подобен. След като три години управляващите в емирствата не отговаряха на настояванията на българската прокуратура и не изпълняваха молбите за правна помощ във връзка с хазартния необут, в този момент единствено за два дни от 21 до 23 август в правосъден развой е било решено Божков да бъде екстрадиран в България по настояването на прокуратурата и обвиняването към него за пране на пари, данъчни измами и противозаконни облаги от хазарт.

На какво се дължи тази неочаквана интензивност на управляващите в Дубай остава да гадаем.

Те са уведомили публично прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, че на 23 август 2023 година Черепа ще бъде екстрадиран у нас с полет на нискотарифна компания, който каца в София на 25 август в 15,30 часа на летище „ София “.

Затова е бил известен персонално зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, който действително извършва функционалностите на основен секретар, тъй като министърът е изолирал титуляра Петър Тодоров. Правителството изиска промяната на Тодоров, само че президентът даде знаци, че няма да подпише настояването. Същевременно в петък Тодоров изпрати предписание до всички шефове на служби да наблюдават какви заповеди издава вътрешният министър и политическото управление на Министерство на вътрешните работи и да му рапортуват персонално.

Двувластието в министерството евентуално е повода то да не осведоми обществеността, че Божков не се прибира като воин, какъвто се пробваха да го изкарат юристите му, а тъй като е екстрадиран от управляващите в Дубай.

Скандалът добива съществени размери, тъй като огромна част от управителния уред на Министерство на вътрешните работи е от времето на Рашков, който назначи жена от партията на Черепа за началник на кабинета му, а някогашният шеф на полицията бе също от обкръжението на хазартния необут. Остава въпросът кой работи за Черепа в Министерство на вътрешните работи?


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР