Стефан ТашевДържавната фирма Водоснабдяване и канализация“-Пловдив се оказа дойната крава“

...
Стефан ТашевДържавната фирма Водоснабдяване и канализация“-Пловдив се оказа дойната крава“
Коментари Харесай

Съдружник на Георги Гергов получил 100 000 лева от ВиК-Пловдив заради „счетоводна грешка“

Стефан Ташев

Държавната компания „ Водоснабдяване и канализация “-Пловдив се оказа „ дойната крава “ за довереното лице на президента  Румен Радев-Георги Гергов и неговият съучастник Ваньо Попов.

Част от прословутият „ път на Копринката “, по който хора свързани с Радев и съветниците му Николай Копринков и Пламен Узунов, точеха държавните компании с назначени от тях хора през служебните кабинети.

с фиктивна активност по социална поръчка, само че е спряна от Комисията за отбрана на конкуренцията-КЗК и Върховният административен съд.

Както писахме изпълнителен шеф и акционер в „ Еко Пълдин “ АД е Ваньо Попов, а в  петчленния съвет на шефовете на „ Еко Пълдин “ АД е Георги Търновалийски, дясната ръка на Гергов, някогашен началник на Национална агенция за приходите под тепетата, някогашен народен представител от Българска социалистическа партия, зам.-министър в кабинета на Пламен Орешарски, ексобщински консултант и началник на общинския съвет в Пловдив. Преминал от Българска социалистическа партия към партията на Стефан Янев „ Български напредък “.

Попов е в управата на още шест компании. Една от които е „ Биолайф-И “ООД. През лятото на тази година по фирмената сметка на това сдружение са преведени 100 000 лв. от държавната компания „ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД-Пловдив. Без притежателя Ваньо Попов да има контракт с компанията и без да е приключил някаква работа за нея.

Оказва се, че транзакцията се дължи на…счетоводна неточност. Поне по този начин настояват от компанията. Проблемът обаче е, че „ грешката “ още не е поправена и Попов още не е върнал, към този момент над 4 месеца, цялата сума от 100 000 лв.. Случайно? Остава въпросът какви лихви са му начислени за сумата и дали той ги е платил? И за какво държавната компания не си търси парите?

Най-интересното в тази ситуация е, че съдружникът на Гергов Попов и компанията му „ Биолайф-И “ са наказани от Института по овощарство-Пловдив да им платят 3080 лева  разходи по водени каузи. С влезнало в действие решение на Окръжния съд-Пловдив.

Делото е заведено от института, тъй като „ Биолайф-И “ е наела разнообразни пространства от него и прилежащи площи към тях в размер на над 2000 кв. Метра. Договорът за наем е подписан през декември 2021 година. Но компанията употребила парцелите без да заплаща месечният наем от 2412 лв. с Данък добавена стойност. Реално фимата не е платила наем за 7 месеца, до юли 2022 година.

Окръжният съд-Пловдив осъжда „ Биолайф-И “ да върне парцелите на института и да заплати 3080 лв. разходи по делото. Решението е декември 2022 година е влезнало в действие.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР