Стефан ТашевБившият премиер Кирил Петков, известен като Просто Киро, олекна

...
Стефан ТашевБившият премиер Кирил Петков, известен като Просто Киро, олекна
Коментари Харесай

НАП, преди Спецов, успя да си вземе глобата от Кирил Петков, наложена му от ЦИК

Стефан Ташев

Бившият министър председател Кирил Петков, прочут като Просто Киро, олекна с 2000 лв., откакто Национална агенция за приходите съумя да се добере до него и да му вземе парите за санкцията, наложена му от ЦИК преди съвсем една година, научи Breaking.bg от източници в приходната организация.

Централната изборна комисия му наложи санкция от 2000 лв. за нарушение на Изборния кодекс по време на вота на 14 ноември 2021 година за президент и за Народно заседание.

След като гласоподава в изборната си секция в София в неделя сутринта Петков съобщи пред публицисти: „ Гласувах, с цел да продължим смяната. Гласувах, тъй като имам вяра, че България може повече. Гласувах за моя президент Румен Радев и цифрите за деня за мен са 6 и 25 “.

На въпрос на публицист дали това не е пропаганда, която е неразрешена в изборния ден, Петков отговори: „ Аз споделих какво съм направил както в един екзитпол. Споделих за кого съм дал своя вот като жител, не като политик и не пропагандирам никой. Не споделих: Гласувайте! “. Последва тъжба от страна на коалиция ГЕРБ-СДС до ЦИК за нарушение на Изборния кодекс. След което комисията реши да санкции Кирил Петков, тъй като е открила непозволена пропаганда от негова страна, защото откакто упражни правото си на глас в неделя сутринта, той разгласи номерата на претендента за президент и политическата партия, за която е дал своя вот.

„ Прието е решение, въз основа на което ръководителят на ЦИК ще издаде акт, след което се издава наказателно разпореждане, където се дефинира размера на съответната санкция “, заяви представителят на ЦИК Росица Матева.

„ Призовавам всички водещи политици да се въздържат да споделят вота си, защото това е нарушаване “, добави другият зам.-председател и представител на ЦИК Цветозар Томов.

След абсурда с пропагандата и нарушаването на Изборния кодекс „ почтеният “ брат Кирил Петков разгласи пред медиите, че е подготвена незабавно да си заплати санкцията, наложена му от ЦИК.

Да, но не. След дълги премеждия представител на ЦИК съумява да връчи през август 2022 година административният акт в дома на Петков. Приела го е обаче брачната половинка му-Линда Петкова. Актът е за 2000 лв..

След което босът на „ Продължаваме промяната “, който твърди какъв брой почтен и честен герой против корупцията и недъзите в България е, отхвърляше да си заплати санкцията. Той се скри от държавните органи. Затова ЦИК го дадоха на Националната организация по приходите като неизряден дебитор.

По наказателното разпореждане на комисията Национална агенция за приходите, преди да и върнат за началник обичаният на Асен Василев-Румен Спецов, съумява на 10 май 2023 година да му го връчи. Наказателното разпореждане е с едномесечен период за непринудено осъществяване. Това принудило някогашният министър председател, който не счита българските закони за нещо значимо, въпреки всичко да си издължи санкцията. Петков почтително платил 2000 лв. на Национална агенция за приходите като дебитор. Макар и със забавяне от една година.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР