Стефан ТашевБивш прокурор от спецпрокуратурата, сега в СГП и бивш

...
Стефан ТашевБивш прокурор от спецпрокуратурата, сега в СГП и бивш
Коментари Харесай

Прокурор, бивш зам.-министър по времето на Орешарски, сложил „на трупчета“ дело за данъчни измами на човек на БСП в Добрич

Стефан Ташев

Бивш прокурор от спецпрокуратурата, в този момент в СГП и някогашен зам.-министър на Министерство на вътрешните работи в държавното управление на Пламен Орешарски, се ревизира за закъснение на дело за крупна данъчна машинация, по което се води следствие към този момент цели 5 години. Това научи Breaking.bg. Става дума за прокурора от Софийска градска прокуратура Йордан Грамов. За неговите дейности е подаден сигнал до и.д. основният прокурор Борислав Сарафов, а инспекция по него от отдел „ Административен “, направление „ Инспекторат “, е посочила, че „ наблюдаващите прокурори по делото са позволили съществени пропуски в работата “ по него и по тази причина са сезирани техните ръководители за преценка с оглед пълномощията им по глава 16 от Закона за правосъдната власт.

Става дума за следствие на крупни данъчни измами от проведена незаконна група в Добрич, отпред с нашумелия преди време като главен очевидец по делото „ Суджукгейт “ Антон Проданов-Шушляка.

Групата на Шушляка бе арестувана на 25 юли 2019 година в кк „ Албена “ при огромни дейности по следствието на Специализираната прокуратура, ДАНС и ГДНП в Добрич, София и Варна. Същия ден Специализираната прокуратура го притегли като обвинен като началник на проведена незаконна група за укриване на Данък добавена стойност в изключително огромни размери. Заедно с него са арестувани и упрекнати Искра Панайотова, Стоян Ташев и Георги Ташев.

Проданов в дискотека в Добрич.Счетоводителката Искра.Георги ТашевПроданов и Стоян Ташев.

На 28.07.2019 година с разпореждане бяха привлечени като обвинени надлежно Антон Проданов – началник, а като участници в групата Искра Панайотова, Георги и Стоян Ташеви. Последните двама са татко и наследник, като Стоян е и кум на Проданов. Групата изкара известно време в ареста и бе пусната на независимост. Реално по делото няма съвсем никакво придвижване от 2019 година. Първоначално то е в Специализираната прокуратура, а след закриването й е трансферирано в Софийска градска прокуратура. С еднакъв прокурор-Йордан Грамов, първо спецпрокуратурата, а след това в СГП.

Заради бездействието от страна на прокуратурата Антон Проданов продължава да управлява незаконната си група, да уголемява активността й изпирайки парите от укрити налози и да показва изключително висок стандарт на живот незачитайки върховенството на закона и правата на жителите. Всички тези дейности довеждат хората до възприятие за безотговорност!, пишат жалбоподателите в сигнала до Сарафов. Самият той обеще повече да няма „ каузи на трупчета “ и изиска санкции за прокурори по този мотив.

Прокурорът Грамов.

Йордан Грамов е наблюдаващ прокурор по прочие пр. 16628/2022 година по разказа на Софийска градска прокурататура. С разпореждане от 28.07.2019 година Антон Проданов е притеглен в качеството си на обвинен, като началник на проведена незаконна група за данъчни закононарушения по разказа на Следствен отдел към окръжна прокуратура – СП, прочие пр. 1715/2018 година по разказа Специализирана прокуратура. След закриването на Специализираните прокуратури преписката е разпределена на Софийска градска прокуратура под прочие пр. 16628/2022 година, а прокурор Грамов е изместен от Специализирана прокуратура в Софийска градска прокуратура. През този дълъг интервал от съвсем пет години делото не е импортирано в съда, което буди подозрения, че делото стои „ на трупчета “ и по него съзнателно не се работи, се споделя в сигнала до и.д. основният прокурор Борислав Сарафов.

Жалбоподателите вършат забавна прилика. Прокурорът Йордан Грамов е назначен за зам.-министър на вътрешните работи в държавното управление на Пламен Орешарски, следено от Българска социалистическа партия. Това става откакто препоръчаният преди него Иван Иванов, Малък Шошо, изкарва на поста зам.-вътрешен министър по-малко от пет часа. Иванов, препоръчан от члена Водоснабдителна система на Българска социалистическа партия Димитър Дъбов, прочут от едни СРС-та като „ Чичо Митко “, се оказа представител на групировката СИК, дружно с татко си в Шумен и вътрешният министър Йовчев го освободи. На негово място бе назначен Грамов. Обвиняемият Антон Проданов също е член на Българска социалистическа партия и все още продължава да показва и да парадира с околните си връзки с управителни фигури в партията, като даже е бил посетител на „ 50-тия конгрес на „ Българска социалистическа партия “ “, извършен на 11.02.2023 година по покана на националният представител Борислав Гуцанов, член на Националния съвет на  партията.

През март 2020 година Проданов и семейство Ташеви бяха упрекнати от Районна прокуратура-Добрич за машинация в размер на 1,5 милиона лв.. Не е ясно каква е ориста на това следствие, само че най-вероятно също е „ на трупчета “.

Както Breaking.bg писа преди няколко години Антон Проданов-Шушляка влезе, с поддръжката на Българска социалистическа партия, в ръководството на „ Добруджанска естрада “, ръководи и дискотека „ БИАД “ в столицата, както и крупно строителство във Варна. И макар повдигнатите му обвинявания продължава да е мощна фигура в Добрич.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР