Стефан ТашевАбсурдна ситуация със свои служители разследва Столичната дирекция на

...
Стефан ТашевАбсурдна ситуация със свои служители разследва Столичната дирекция на
Коментари Харесай

Само в Breaking.bg: Разследват полицаи от 8 и 4 РПУ-София, превърнали управленията в „мултилевъл маркетинг“ на компания за козметични продукти

Стефан Ташев

Абсурдна обстановка със свои чиновници проверява Столичната дирекция на вътрешните работи-СДВР. Със заповед на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов специфична комисия ревизира зам.-директора на 8 РПУ-София Делян Гешев и служителката от Оперативната дежурна част-ОДЧ на 4 РПУ-София Ели Антонова, с която той живее на фамилни начала, за „ нерегламентирана комерсиална активност “ на територията на двете районни ръководства.

Според заповедта на основен комисар Любомир Николов информацията за дейностите на Гешев и Антонова идва от неизвестен сигнал. В него написа, че контрольор Антонова, като помощник на компания за МЛМ (Мултилевъл Маркетинг) „ LR helth and beaty “, върви на работа с куфарче, което съдържа артикули на въпросната компания и продава на сътрудниците си в районното.

Успоредно с това контрольор Антонова агитирала и сътрудници в други районни ръководства на Министерство на вътрешните работи в София да станат сътрудници на компанията, за тя да се издигне в пирамидалната конструкция на компанията.

„ Инспектор Антонова демонстрирала власт и цялост, защото се употребила с протекцията на комисар Делян Гешев. Тя употребила автомобил „ Фолксваген Т-Roc “, брандиран с логото на компанията, като ходела с него на работа и паркирала на служебния паркинг пред районното ръководство “, написа в сигнала.

От заповедта на основен комисар Николов излиза наяве, че към сигнала е приложена разпечатка от профила на инспекторката във фейсбук, където е поставена фотография на въпросния автомобил. Заявявайки, че това е новата и кола.

„ В профила си във фейсбук Антонова разгласила доста фотоси от първокласни почивки, свързани с присъединяване й в компанията и приемането на награди “, се твърди в сигнала до управлението на Столична дирекция на вътрешните работи.

Двамата с Гешев употребили автомобила, с цел да се популяризират какъв брой са се издигнали във компанията „ LR helth and beaty “ и какъв брой рентабилен е техният бизнес на „ водачи “ в компанията.

Гешев и Антонова пътували постоянно из разнообразни градове в страната, презентирайки и рекламирайки пред разнообразни групи хора по какъв начин всеки може да доближи до техния висок стандарт на живот, да ръководи подобен автомобил, в случай че продаде колкото се може повече от продуктите и в същото време да сътрудничи на компанията “, написа в сигнала.

Заповедта на основен комисар Любомир Николов, шеф на Столична дирекция на вътрешните работи, за инспекция на двамата служители на реда.

В него в допълнение се изяснява по какъв начин Гешев и Антонова се водят „ тийм-лидери “ във компанията и управляват система за продажбата на продуктите й. Те били част от така наречен клан, състоящ се от над 30 души, на които ежедневно Антонова и Гешев посредством видео връзка в приложението „ месинджър “ обяснявали по какъв начин маркетингово да продават продуктите на компанията. Твърди се още, че комисарят Гешев употребявал профила „ Dido Dido “, откъдето всеки ден водил видео връзката с другите членове на групата за продажби, множеството от които били чиновници на Министерство на вътрешните работи, от разнообразни районни ръководства на столицата.

В тях комисар Гешев обяснявал на участниците по какъв начин да завоюват непряк нерегламентиран приход, като давал образец с неговата другарка Антонова и колата й.

Споменава се и събитието, че те не могат да бъдат хванати, защото въпросната кола била записана на компания, Венера121 ЕООД,, чийто едноличен притежател бил майката на Антонова. Парите, които печелят двамата от набирането на повече сътрудници им се превеждат по сметка на същата компания. Дружеството е основано на 26.04.2023 година,  с възможна цел укриване на приходи, написа още в сигнала. Изредени са доста имена на чиновници от районни ръководства, които дуетът Гешев-Антонова са зарибили да работят за компанията.

Според него на всеки два месеца двамата служители на реда са ходили на „ тийм билдинги “ в разнообразни градове на страната. Като последният е бил в Банско сред 1 и 3 декември 2023 година в хотел „ Мурите “. По време на престоя им в хотел „ Мурите “ в ски курорта контрольор Антонова е била в болничен и все пак се е отбелязала дружно с комисар Гешев в обществените мрежи от Банско. Дамата припаднала на работното си място при започване на месец ноември 2023 година и оттогава била в болнични, написа още в сигнала.

Според него двойката служители на реда „ тийм-лидери “ на частна компания нарушават Закона за Министерство на вътрешните работи и по-точно „ Несъвместимост към службата в Министерство на вътрешните работи е налице, когато държавните чиновници, правят комерсиална активност “. Освен това те са нарушили и Етичният кодекс за държание на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи.

След сигнала шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов е наредил да бъде основана комисия от чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи, която да извърши инспекция. Остава въпросът дали началниците на двете районни ръководства са знаели за комерсиалната активност на подчинените им и дали са подхванали ограничения против това.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР