Стефан Ташев, Breaking.bgДва месеца обществото спори яростно по темата с

...
Стефан Ташев, Breaking.bgДва месеца обществото спори яростно по темата с
Коментари Харесай

Съборът на Рожен бе превърнат в активно мероприятие на Държавна сигурност от ченгетата, които подкрепят Румен Радев

Стефан Ташев, Breaking.bg

Два месеца обществото спори гневно по тематиката с пилона на Рожен и присъединяване на президента Румен Радев в това начинание. Събитията към откриването на пилона и самият събор демонстрираха, че е имало за какво. Традиционният събор, знак на българщината, бе трансфорат в интензивно мероприятие на Държавна сигурност, съветска хибридна интервенция от ченгетата подкрепящи Румен Радев. Тоест скандално политизиран.
 
И не става дума единствено за " изцепките " на българския президент по тематиката Украйна, които провокираха интернационален скандал. Както споделят в разузнаването истината се крие в детайлите. От репортаж на Българска телеграфна агенция за събора излиза наяве, че в подножието на Рожен се продават съветски флагове по 14 лв. броя. Сред пъстрото раздвижване от сергии и шатри се виждат пунктове за събиране на подписи за референдум за мир, написа държавната телеграфна организация.
 
Още от през вчерашния ден възмутени гости на събора оповестиха, че пунктовете за събиране на подписи на събора са доста, само че и че, събират персонални данни без позволение. Кой е позволил това не излиза наяве.
 
Кой стои зад " Референдума за мир "?
Отговорът на този въпрос дава пояснение на цялото интензивно мероприятие, проведено от хората на Румен Радев. Като се стартира от абсурда, че държавни компании, някои от които в непрестанен банкрут като БДЖ, са принуждавани да подаряват пари за пилона. Общата сума е над 144 000 лв.. Това няма по какъв начин да стане без разпореждане на служебното държавно управление на Радев. Точно противоположното на тези компании им е било подредено да подаряват за пилона откакто принципал са им министри от кабинета на президента.
 
" Референдум за мир " е напълно дело на Държавна сигурност и Разузнавателно управление на Министерството на нар
Инициативата е на " Обществен съвет Воини за мир " и започва на 17 май 2023 година Тогава съветът излиза с послание към " военните от запаса и запаса, ветераните от войните, военноинвалидите и военнопострадалите – генерали, офицери, подофицери, сержанти и бойци ".
 
" Основните форми на разрастване на придвижването са походите за мир и провеждането на референдум под наслов " България – зона за мир и сигурност ", написа в обръщението. Именно на един от техните " походи за мир " на 21 май 2023 година бе залята с алена багра постройката на Европейската комисия в София.
 
Тезите на придвижването напълно, буквално, съответстват с изказванията и дейностите на Румен Радев.
 
Ето част от тях: Войната в Украйна не е наша война. Това е една война, с геополитически измерения. Воюва се за международно владичество, за нов международен ред и многополюсен свят.
 
България е прифронтова страна, ситуирана в размирните Балкански и Черноморски райони. Тя е на първата фронтова линия на защитата на НАТО в Европа. Нашите управляващи, взеха във войната страната на Украйна и участваме във всички начинания на НАТО и груповия Запад за подкрепяне на украинските въоръжени сили. България, " де факто " е във война с Русия. Опасността да бъдем въвлечени и " де юре " в това клане е напълно действителна. " Партиите на войната " настойчиво работят в тази посока ".
 
Ето участниците в тази " социална самодейност ".
Председател:
Генерал – полковник о.з. Цветан Тотомиров
Щаб:
1. Капитан о. з. проф. Нако Стефанов
3. Капитан о.з. Лазар Мурджев
4. Генерал – майор о.з. Стоимен Стоименов
 
Съучредители:
5. Полковник о.з. Горан Симеонов
6. Бригаден военачалник о.з. Бойко Симитчиев
7. Генерал-майор о.з. Тихомир Стойчев
8. Генерал-майор о.з. Румен Ралчев
9. К-н I сан о.з. Цвятко Дончев
10.Полковник о.з. Чавдар Петров
11.Полковник о.з. Петър Пандурски
12.Полковник о.з. Илия Мандров
13. Бригаден военачалник оз. Димитър Шивиков
14. Полковник о.з. Васил Велев
 
 Лазар Мурджев Лазар Мурджев Източник: БОДЕ.бг
О.р ген. Цветан Тотомиров е някогашен началник на Генералния щаб на Българската войска. Любопитна е биографията на останалите двама от щаба-Лазар Мурджев и Стоимен Стоименов. Лазар Мурджев е някогашен офицер, някъде се показва за полковник, тук се е подписал като капитан, от Държавна сигурност. Баща му е Димитър Мурджев, военачалник от Управление безопасност и охрана (Пето управление н, дълги години персонален бодигард на Тодор Живков. Людмила Живкова е подозирала, че Мурджев-старши е човек на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), пратен от Москва да следи и управлява семейството Живкови.
 
Той е началник на организацията БРОД за България, на някогашни ченгета от Държавна сигурност и Разузнавателно управление на Министерството на нар, която пропагандира искрено съветска агитация, възхвалява Путин и Румен Радев. 
 
Активен член и създател в едноименното списание е обвиненият за шпионаж в интерес на Русия Николай Малинов, ръководител на " Русофили за България ".
 
Тази организация прави всяка година събора на русофилите на язовир " Копринка ", където през лятото на 2016 година Корнелия Нинова заведе Румен Радев като претендент за президент.
 
 Стоимен Стоименов Стоимен Стоименов Източник: Zonanews
Другата фигура е по-интересна. Това е о.р. ген. Стоимен Стоименов. Стоименов е политофицер от Българска народна армия, зам.-шеф на Главното политическо ръководство на националната войска, работил в отдел " Военен " на Централен комитет на Българска комунистическа партия, зам.-директор на Разузнавателното ръководство на Генералния щаб на БНА-РУМНО. Твърди се, че той е " бащата " на " Прокопиевците ", дал им летящ старт към бизнеса след рухването на режима на Живков.
 
 Патологичният палач и комунистически нарушител Добри Джуров и Стоимен Стоименов като началник на комсомолския отдел в ГлПУНА, 1981 година Патологичният палач и комунистически нарушител Добри Джуров и Стоимен Стоименов като началник на комсомолския отдел в ГлПУНА, 1981 година Източник: Личен архив/Ст. Стоименов
Бащата на Прокопиев е офицер от Пето ръководство на ДС-УБО. По време на първи длъжностен кабинет на Радев Стоименов съумя да назначи зетя си Бисер Борисов за началник на Държавната организация " Технически интервенции " -ДАТО, организацията за подслушване и следене. Това стана с дейното присъединяване на Бойко Рашков, фамилен другар на Стоименов. В изявление за телевизия " България 24 " Стоименов щедро изяснява за какво ченгета като него поддържат Румен Радев. 
 
Инициативният комитет " за мир " бъка от ченгета. Там са Горан Симеонов, офицер от Първо основно ръководство на Държавна сигурност и началник на " Асоциацията на разузнавачите от запаса ", всички до един от ПГУ-ДС. Представено е и Второ основно ръководство на Държавна сигурност, контаразузнаването. Чрез Чавдар Петров, полковник от Второ основно ръководство на Държавна сигурност, някогашен зам.-директор на Национална работа " Сигурност " -НСС по времето на Жан Виденов. Шеф на асоцияция " Сигурност " на чиновници от ВГУ-ДС.
 
Там е Румен Ралчев, масон, генерал-майор от Управление безопасност и охрана (Пето управление н, притежател на охранителни компании, " тамплиер ". 
 
 Румен Ралчев Румен Ралчев Източник: Интернет
Шесто ръководство на Държавна сигурност е показано от о.р. ген. Тихомир Стойчев, някогашен началник на ЦСБОП. Такива хибридни мероприятия няма по какъв начин да минат без о.р. ген. Шивиков, участник в митингите от 2020 година, изтъкнат русофил.
 
 Димитър Шивиков Димитър Шивиков Източник: Zonanews
Мисля, че на всички е ясно кой провежда събора на Рожен, който трябваше да се трансформира в апотеоз на Румен Радев. " Борците за мир " имат лични канали за агитация и подкрепящи ги медии, които са сложили на видно място на интернет страницата си.
 
Това са: Поглед инфо, Евроком, Алфа ТВ, Справедлива България, България 24, Ефир инфо, Крум Савов Live и Студио Хъ, Българско национално радио – Петър Волгин, Мартин Карбовски, Свободна и мирна България (фейсбук и телеграм), Димна завеса, Добри Божилов – влиятелник, Рационална опозиция, тв Зорница Канада. Силва Дончева. Освен частните медии прави усещане присъединяване на БНР, захранвано с пари на българските данъкоплатци.
 
Същите тези ченгета-Стоименов, Мурджев и сие бяха уредници на другите " мероприятия " в поддръжка на президента през годините. Инициатива " Единение ", излъчена от БРОД на Мурджев, бе групата от 32-ма " видни интелектуалци ", отпред с акад. Георги Марков, която пристана на президента Румен Радев на 18 септември 2018 година с молба да " поведе страната ".
 
Пак тези ченгета лобираха за основаване на Стратегически съвет към президента Радев, ръководен сега от Александър Маринов, някогашен началник на столичната организация на Българска социалистическа партия, сътрудник на Държавна сигурност, явочник, с псевдонима " Майстора ".
 
Затова и съборът на Рожен бе трансфорат в политически, като естрада за Радев и съветската хибридна агитация, зад която стои съвсем цялата Държавна сигурност.
 
Няма смисъл да задаваме въпроси къде са ДАНС и службите в Министерство на вътрешните работи за това интензивно мероприятие. И кой разрешава на някогашните ченгета да събират подписи в поддръжка на Русия. Въпросите са непотребни.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР