Стефан Тафров, дипломат и бивш депутат от “Демократична България”, призова

...
Стефан Тафров, дипломат и бивш депутат от “Демократична България”, призова
Коментари Харесай

Стефан Тафров: Руският посланик Митрофанова да бъде обявена за персона нон грата

Стефан Тафров, посланик и някогашен народен представител от “Демократична България”, прикани посланикът на Руската федерация Елеонора Митрофанова да бъде оповестена за личност нон грата поради езика, който употребява съветското посолство в София.

„ В уеб страницата на съветското министерство част от българите бяха наречени „ подлоги”. Дали „ слугинаж” или „ подлоги” – доста е обидно. На уеб страницата на българското посолство в Русия няма да намерите обиди. Г-жа Митрофанова би трябвало да бъде оповестена за личност нон грата. Това е моето мнение”, съобщи Тафров пред Нова телевизия.

„ Много страни членки на Европейски Съюз смъкнаха нивото на дипломатическите връзки без съветските посланици да назовават жителите подлоги или слугинаж. България би трябвало като страна да резервира достолепието си. Никой дипломат няма право да наскърбява български гражданин”, съобщи Тафров.
Бившият български представител в Организация на обединените нации съобщи, че дипломацията изисква посланикът да се отзове, когато бъде поканен от външното министерство. Митрофанова е била поканена на среща от Министерство на външните работи преди три дни по отношение на следствието за съветски посланик, който е правил нерегламентирана разследваща активност в България.

„ Тя е тук, с цел да поддържа връзка с българските институции. Когато външно министерство я предложения на среща, тя е длъжна да се отзове. Това е пренебрежение към българските институции”, съобщи Тафров.

Стефан Тафров дефинира като опасност за България рухването на черноморския град Одеса в съветски ръце.

„ Много съм угрижен. Това може да затрудни комерсиалното мореплаване. Ако руснаците овладеят Украйна, идващите цели са страните-членки на НАТО и най-много Черноморските. Затова е доста значимо за нас Украйна да не бъде овладяна”, сподели Стефан Тафров.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР