Стефан Стоянов: Безработицата в Пловдив продължава да е под 3%,

...
Стефан Стоянов: Безработицата в Пловдив продължава да е под 3%,
Коментари Харесай

Експерт на платформата „Bulgaria wants you“: Украинците са добри инженери, хотелиери, ресторантьори

Стефан Стоянов: Безработицата в Пловдив продължава да е под 3%, би трябвало да предложим пълноценно престояване на украинските бежанци

Най-новата акция на платформата “Bulgaria wants you ” „ ДНКарта – билет за завръщане “ ще обезпечи 10 000 лева бонус към заплатата на всеки българин, решил да се завърне и да работи в страната. Тя бе презентирана за първи път от Пловдив от един от създателите на платформата – Андрей Арнаудов и HR-специалиста Георги Първанов.

„ За поредна година безработицата в град Пловдив е под 3 %, само че градът е най-бързо разрастващият се, с машинален приръст по-висок даже от този на София. Нуждата от работна ръка във всички браншове е огромна и по тази причина такива акции са извънредно значими “, съобщи Стефан Стоянов.

Зам.-кметът обърна внимание и на бежанската рецесия като разяснява, че по неофициални данни украинските жители в Пловдив са над 3000 и е значимо да им бъде препоръчано пълноценно престояване, в това число и обезпечаване на работни места.

От своя страна HR-специалистът на платформата Георги Първанов разгласи работните сфери най-подходящи за украинските жители, измежду които инженерство, хотелиерство, ресторантьорство, произвеждане, ритейл.

Андрей Арнаудов напомни, че обичайното събитие „ Живот и кариера – за какво в България? “ ще се състои на 27 март /неделя/ в Конгресния център на Международния панаир. Пловдив е единственият град, в който събитието се случва за повторно. В продължение на задачата за българите в чужбина Арнаудов добави, че в най-новата им акция „ ДНКарта – билет за завръщане “ ще бъдат препоръчани съответни работни позиции с еднократен
бонус от 10 000 лева Те ще бъдат изплащани непосредствено при подписване на трудов контракт след завръщането в България. Кампанията започва публично от 1 юни, а изискванията за кандидатстване са жителите да са на възраст на 18 години и да са обитавали на територията на друга страна за интервал не по-кратък от 2 години.

По думите на Арнаудов, изследвания на Bulgaria wants you демонстрират, че към 35 % от българите по света са подготвени да се завърнат в родината си при положителни оферти за работа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР