Стефан МАРКОВ, Novinite.bg Веселяка от Лестър - Марк Селби изкова

...
Стефан МАРКОВ, Novinite.bg Веселяка от Лестър - Марк Селби изкова
Коментари Харесай

Изнервящо мудният Марк Селби надхитри всички и спечели световното по снукър в Крусибъл

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Веселяка от Лестър - Марк Селби изкова в по роднински жанр четвърта международна купа по снукър в Крусибъл. Той подчини с 18:15 фрейма Шон Мърфи на финала, който по традиция се организира в шефийлдския спектакъл. 



Само шест са играчите в историята успявали да завоюват международната купа повече от един път. За следващ път изгубилият Мърфи сподели класа в държанието си и направи впечатляваща тирада след мача, макар забележимото си неспокойствие от мудната игра на своя конкурент.

Срещата, а и като цяло шампионатът, ще се запомни с доста изнервящата, мудна игра на първенеца Селби. Той си навлече гнева на сътрудници, които даже не си икономисаха рецензии към него в другояче аристократичния и доста кавалерски спорт. Веселяка на няколко пъти получи предизвестия от съдиите за бавене на играта - това се случи в полуфинала против Бингам - нещо рядко срещано в снукър а.

Селби показва стоманени нерви край зеленото сукно евентуално и преднамерено, с цел да изнерви противниците. Той губеше във финала единствено след първата сесия - с 3:5 от Мърфи. После взе контрола в свои ръце. След втората сесия от фреймове водеше с 10:7, след това с 14:11, а докрая удържа задатъка си за крайното 18:15.

Шампионатът ще се запомни и с това, че достави наслаждение с рекорден брой сенчъри брейкове - над 100. 

Големите любимци Рони, Тръмп и Робъртсън рано бяха изритани от шампионата и не оправдха упованията. Имаше в действителност запаметяващи се моменти - като бурните наслади на Мърфи и Бингам по време на партиите, потреблението от младия Кайрън Уилсън по ексцентричен метод на " хикса ", както и наличието на аудитория на закрито - нещо, което способства за мощните и неподправени страсти в Крусибъл.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР