Стефан Иванов е смелият българин, който се отправя на експедиция

...
Стефан Иванов е смелият българин, който се отправя на експедиция
Коментари Харесай

Мисията на Шакълтън или как българин е на крачка да постигне 6 рекорда на Гинес

Стефан Иванов е смелият българин, който се насочва на експедиция и е в подготвеност да нападна цели 6 върха на Гинес! Тя ще стартира от Антарктида през Южния Океан. Ето какво още показа Иванов за начинанието, което му следва: 

" Отправяме се на първата в света гребна експедиция от Антарктида през Южния Океан! При триумф, експедицията наречена „ Мисията на Шакълтън “ ще реализира 6 върха на Гинес.
Започвайки през януари 2023 година ще поемем от Антарктическия полуостров към остров Южна Джорджия, през считаното за най-опасно океанско кътче на планетата в региона на Нос Хорн. Ще проследим пътешествието, осъществено от английския откривател Ърнест Шакълтън и петима членове на неговия екипаж в тяхната ветроходна избавителна лодка – “Джеймс Кеърд ”. Това корабоплаване се счита от мнозина за най-великото странствуване с дребна лодка, реализирано в миналото, което довежда до спасяването на всичките 28 членове на експедицията на Шакълтън.



Лидер на гребната експедиция е исландецът Фиан Пол – откривателят с най-вече Гинес върхове в света, реализирани в границите на една атлетическа дисциплинираност (33), в това число най-вече „ Първи в света “ трофеи измежду откривателите (14). Останалите участници са опитни океански и/или спортни гребци и мореплаватели – Джейми Дъглас-Хамилтън от Обединеното кралство, Лиза Фартхофер от Австрия, Майк Матсън и Брайън Краускпф от Съединени американски щати и аз – Стефан Иванов от България.



По време на плаването през Южния океан шестимата ще се сменяме непрекъснато в групи от по трима на всеки 1,5 часа. По този метод всеки от нас ще бъде на греблата по 12 часа на денонощие, в случай че гребането не бъде прекратено от големи стихии, които са по-скоро норма, в сравнение с изключение в „ Крещящите 60 “ и „ Яростните 50 “ на Южния океан, през които ще направляваме. "

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР