Стефан Данаилов до последно не се раздели с политиката. Той

...
Стефан Данаилов до последно не се раздели с политиката. Той
Коментари Харесай

Стефан Данаилов в политиката: Аз съм стар оптимист, бях и мечтател

Стефан Данаилов до последно не се раздели с политиката. Той седна зад депутатската банка през 2001 година, а по време на кабинета на Тройната коалиция стана и министър на културата. След това се върна в Народното събрание.

До края остана и заместник-председател на Българска социалистическа партия. И въпреки че напоследък рядко присъстваше на партийни и пленарни съвещания, изявленията му отекваха мощно.

Стефан Данаилов беше доайен в два Народното събрание – 42-ия и 43-ия и като подобен ръководеше тържествените първи съвещания.

През размирната 2013 година той се обърна към депутатите: " Толкова доста работа ни чака, че нямаме време за разтакаване и разногласия. Грешките към този момент са направени, а тяхното превъзмогване не търпи отсрочване. "

Едва към две години по-късно още веднъж седна за ден на председателското място – в идващото Народно заседание, с цел да удари първия звънец.

" Сериозно или на смешка се оказа, че аз още веднъж съм най-възрастният депутат и това ми дава правото и отговорността да се обърна към вас вярата този път да съм по-добър ористник на взаимната ни работа. "

Седна зад депутатската банка и в този парламент. Заради здравословното си положение идваше рядко. В края на 2017 година влезе в пленарна зала, с цел да отбрани финансирането на лекуването с новаторски медикаменти от бюджета.

" Аз желая да заявя спор на ползи. Защото ще поддържа ветото на президента, а аз съм онкоболен. Скъпи другари, до момента имах опция да чувам и да ви виждам по малкия екран. И пристигнах особено, с цел да ви предложа нещо. Не обичам този изострен звук, тези кавги, когато в действителност става дума за човешки животи. Ако от три-четири години съм в ремисия, то не знам какво ще каже Господ след месец, два или година. И очевидно тия химии, които са ми наливали с години към този момент няма да работят, ще би трябвало да пробваме нова химия. Вие ще кажете – ти имаш пари, ще си купиш. Аз имам, само че тези хора, които нямат? "

А прочувствените му изявления постоянно слагаха завършек на бурни конгреси.

" Важното е, ще имаме ли силите да почистим погледите и съзнанието си и да се погледнем в очите? Най-трудното нещо е да се погледнеш в очите. "

Ламбо остана на първа линия и в партията си Българска социалистическа партия като заместик-председател.

" Вижте, аз съм един остарял оптимист. Бях и идеалист. " /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР