Стефан, Боян и Цветомир Найденови излязоха с официално съобщение във

...
Стефан, Боян и Цветомир Найденови излязоха с официално съобщение във
Коментари Харесай

Найденови: Прекратили сме всякакви отношения със засегнатите от закона “Магнитски” лица

Стефан, Боян и Цветомир Найденови излязоха с публично известие по отношение на оповестения на 15-ти юни уголемен лист на Министерството на финансите на физическите лица, които " попадат и евентуално биха попаднали в обсега на глобите, наложени от OFAC ". Вижте тяхната позиция (без редакторска намеса):

На 15-ти юни 2021 година Министерството на финансите на Република България разшири листата на физически лица, които попадат или евентуално биха попаднали в обсега на глобите по закона „ Магнитски “ - „ съдружници, акционери, шефове и членове
на органи за ръководство и надзор на юридическите лица по писмен знак „ а “, включени все още и за последните 5 години”.

Финалът на тази дефиниция е основен - описът има ретроспективен темперамент, обхващащ интервал от 5 години обратно и евентуално (можем единствено да гадаем) затова включва нашите имена.

Държим да подчертаем, че ние сме прекратили всевъзможни връзки със засегнатите от закона “Магнитски” лица. От март 2020 година не сме съдружници, акционери, шефове и членове на управителни органи. Нещо повече, ние инициирахме доста преди ограниченията по закона „ Магнитски “ дейности за уличаването на Васил Божков в корупционни и пристъпни действия с риск за нашата сигурност и бизнес.

На фона на нашето незаслужено попадане в този лист още по-впечатляваща е неналичието на редица имена - настоящи съдружници на глобените лица все още или в интервал доста по-близък до сегашното от нашето съдружничество. Във връзка с това неотложно предприехме всички разрешени от закона ограничения в своя отбрана и входирахме документи до държавните институции, както следва:

• до Министерство на финансите: Вх. № 94-00-224 от 15.06.2021;
• до Национална организация за приходите: Вх. № 94-Б-160 от 15.06.2021;
• до Държавна организация „ Национална сигурност: Вх. № РД-1711 от 15.06.2021;
• до Министерски съвет Вх. № 1278/21 от 16.06.2021

Включването ни в този лист е обезпокоителен сигнал за върховенството на закона в страната и дава доста рискова противоположна връзка към надигащото се гражданско общество, че достойното отстояване на гражданска позиция и дейностите против корупцията и беззаконието, могат да се извърнат във щета на хората, които са подхванали тези дейности.

Борбата ни не е единствено за изчистване на нашите имена и известност - това са дейности за отстояването на правилата на гражданското общество в България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР