Стефан Балие, автор на антисемитската атака срещу синагогата в (Източна

...
Стефан Балие, автор на антисемитската атака срещу синагогата в (Източна
Коментари Харесай

Доживотен затвор за нападателя на синагогата в Хале

Стефан Балие, създател на антисемитската офанзива против синагогата в (Източна Германия) през октомври предходната година, беше наказан на пожизнен затвор от съда в Наумбург, оповестява „ “, представена от БГНЕС.
Присъдата значи най-малко петнадесет години затвор за Балие и квалифицира 28-годишния немец с ултрадясна и антисемитска идеология като " заплаха " за обществото, като по този метод предотвратява опцията за условна освобождение по време на изтърпяване на наказването.
 Две обвинявания за стрелеца по вярващи в синагогата в Хале Две обвинявания за стрелеца по вярващи в синагогата в Хале
Десният екстремист, който стои зад кървавата терористична офанзива против вярващи в синагога в източния немски град Хале при започване на о...
Решението, което в общи линии следва настояването на обвиняването, откри, че обвиненият е изцяло вменяем, за разлика от изказванията на отбраната.
Доклад от специалист по психиатрия дефинира по време на процеса, че обвиненият може да носи наказателна отговорност.
Генералната прокуратура счете, че Балиет възнамерявал " убийствена офанзива против жители от еврейската вяра ", ръководена от неговата " антисемитска, расистка и кснофобска " идеология.
На 9 октомври 2019 година Балиет се пробва да проникне тежко въоръжен в синагогата в гр. Хале по време на празника Йом Кипур (с над 50 вярващи вътре), само че не съумява, макар стрелбата по ключалката, защото тя е била обезопасена от вътрешната страна.
 Арестуваният за атентата в Хале призна, че той е стрелял Арестуваният за атентата в Хале призна, че той е стрелял
Заподозреният за атентата пред синагогата в немския град Хале призна, че той е стрелецът, оповестяват немските медии, представени от Б...
След това стартира да стреля случайно през центъра на Хале, убивайки 40-годишна жена до синагогата и малко по-късно 20-годишен юноша в турско заведение за бързо хранене. Часове по-късно е задържан.
Балиет излъчва офанзивата онлайн посредством интернет платформата Twitch, нормално за предавания на видео игри онлайн и разгласява извънредно десен и ксенофобски манифест в интернет.
На процесът, който продължава половин година са разпитани 79 очевидци и 15 специалисти. Общо 45 оживели и родственици на починалите се явиха като елементи обвинители, представлявани от 23 юристи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР