Стаята е тъмна, завесите са спуснати, а всички погледи следят

...
Стаята е тъмна, завесите са спуснати, а всички погледи следят
Коментари Харесай

The Freestyle: Въображението, капсулирано в прожектор

Стаята е тъмна, завесите са спуснати, а всички погледи наблюдават лъча от тежичкия железен прожекционен уред, който рисува " Бременските музиканти " по стената на детската стая. Ако това чувство ви е познато, добре пристигнали в клуба на децата от 80-те и 90-те.

Диапозитивните филми се пазеха в пластмасови кутийки като аптекарски флакони, зареждаха се в " шейната " на прожектора, а сцените се сменяха на ръка.

Звук нямаше, историята се четеше по надписи, машинарията загряваше, а фокусът трябваше да се гони с пипкаво нагласяне на обектива - само че тайнството на светлината и цветните приказки беше незаменима атмосфера. Особено, когато единственото различно развлечение в този миг е да слушаш " Реплика!.. Дуплика! " от черно-бялото директно предаване на Великото Народно заседание.

30 години по-късно светът е огромен и избавление от скуката дебне отвред.

Драконите на Таргариен замениха " Бременските музиканти ", кинескопите изчезнаха безследно в ерата на 8K тв приемниците, само че споменът за споделената магия на прожекциите си остана скъп за нашето потомство.



Затова още, когато The Freestyle дебютира на CES 2022 в Лас Вегас през януари, го с нови устройства, които нямаме самообладание да забележим - а в това време той донесе златна премия на Samsung от немския Международен конгрес по дизайн.

Смарт прожекторът тежи 830 грама, висок е по-малко от педя и умерено може да се носи в една ръка. Не заема изключително място в багажа, в случай че решите да ви прави компания в хотела, на вилата, в кемпера или на палатки - устройството е съвместимо и с външни акумулатори през USB-C врата си.

The Freestyle е не просто апарат за прожекция, а пълностоен смарт тв приемник и съдържа всички функционалности, налични в един Samsung Smart TV, в това число интегрираните стрийминг услуги - Netflix и HBOMax, както и браузър. Можете да пресъздавате наличие от мобилни устройства с Android и с iOS - поддържа AirPlay и GoogleCast.

Това, което прави усещане, е кръглата му преносима стойка, която дава опция за промяна на ъгъла на картината до 180 градуса. Можете да следите рецептата за вечерята си на стената в кухнята или да гледате сериали на тавана над леглото преди заспиване - също като във въображаемите партии шах на Бет Хармън от " The Queen`s Gambit ".



Лъчът на The Freestyle може да се фиксира даже на пода или масата, върху която детето ви оцветява рисунки, тъй че същинските картини да се пренесат непосредствено върху листа. Изображението се преоразмерява до 254 см по диагонала с Full HD резолюция 1920х1080 пиксела и автоматизиран фокус.

Не нужно да разполагате със специфичен екран - прожекторът се нивелира самичък и се настройва цветово по отношение на изискванията на средата, в която гледате филми и мачове или разглеждате фотоси от телефона си (а той се свързва с The Freestyle единствено с едно допиране на устройствата).

Компромисите с диапозитивните филми, при които някой трябваше да чете приказките на глас, от дълго време са в предишното - The Freestyle обръща особено внимание на звука с 360-градусов високоговорител, достигащ до всяка точка на помещението, работи с гласови асистенти и на процедура може да ви спести непотребни разноски за спомагателна безжична тонколона.

Ще получите вграден Spotify, тъй че сте подготвени да слушате музика или подкасти. Разбира се, през телефона ви можете да подадете и всяко друго музикално приложение, за което сте абонирани.



Но това, което евентуално ще се хареса най-силно на поколението, израснало с прожекционни апарати, е един прелестен бонус - Ambient Mode.

може да извърши стаята с художествена светлина и приглушени цветове, да украси празненството ви с лампички или с неонови надписи, да трансформира тавана в живо нощно небе или да " отвори прозорец " на стената с панорама по желание - от морски залез до заснежени планини.

Прожекторът може да се комбинира с цветни протектори в няколко разнообразни десена - от неясно розово до горско зелено.

The Freestyle е безгранично въображение, капсулирано във формата на лек и портативен цилиндър - 100-инчов тв приемник, който можете да приберете в раницата или да държите на нощното си шкафче даже, в случай че у дома няма място за домашно кино.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР