Стават 142 заразените с коронавирус у нас. Това стана ясно

...
Стават 142 заразените с коронавирус у нас. Това стана ясно
Коментари Харесай

ВМА извънредно: Рязък скок на заразените у нас с коронавирус ВИДЕО

Стават 142 инфектираните с ковид у нас . Това стана ясно на обичайния брифинг на Националния действен щаб.

"Към днешния ден обстановката е изменена от нощес до момента. Общият брой за денонощието са 30 инфектирани. Стават 142 инфектираните с ковид у нас ", съобщи Венцислав Мутафчийски.

Мутафчийски сподели и специфични шлемове, които се употребяват от медицинските лица при грижа към човек с ковид. "Това е един от най-големите триумфи на България, наред със защитните дрехи ", сподели той.


"В Шумен има един пациент - той е постъпил за лекуване в инфекциозното поделение с грипоподобна симптоматика - с кашлица и зной. Неговият епидемиологичен път е Банско ", сподели Мутафчийски.

"84 са мъжете с ковид у нас, а дамите 58 са дамите. Средната възраст е 42 години, най-младият инфектиран е на 4 години, а най-възрастният на 81 години. Ако считаме за правдиво - нашата смъртност е 2,1% ", сподели той.

"Имаме доста пъстра палитра от пациенти. По-голямата част са в домашни условия в леко положение до приблизително тежко. В лечебните заведения се намират пациенти, които са от приблизително тежко към тежко положение. Лично мога да рапортувам за ВМА ", сподели шефът на ВМА.

"Там имаме двама пациенти със затлачваща дихателна непълнота, те не са интубирани към момента. Сатурацията им пада. Перспективата да бъдат интубирани е напълно действителна. Другите пациенти са с двустранни пневмонии ", сподели той.



БЛИЦ напомня, че в България към този момент има трима излекувани от ковид. Това огласи късно нощес националният основен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев. Толкова са и жертвите на подлото заболяване в страната.

Правителството вкара нови забрани поради обстановката в страната. След заповед на министър Кирил Ананиев се не разрешава излизането в паркове, градинки, на всевъзможни открити и закрити обществени места, за ограничение на заболяването. Забранява се напускането и влизането в градовете без основателна причина, а за пътуването е нужно да бъде показана специфична декларация.

На входовете и изходите на всеки град има направени специфични пропусквателни пунктове, на които униформени ще наблюдават за спазването на възбраните.

Парични санкции и затвор грозят нарушителите.

Забранява се посещаването на магазини и аптеки на лица до 60-годишна възраст в диапазона 8:30 - 10:30 часа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР