Ставането сутрин е изключително трудно и тежко за много хора.

...
Ставането сутрин е изключително трудно и тежко за много хора.
Коментари Харесай

Може ли ранното ставане да е ключът към по-пълноценен живот

Ставането заран е извънредно мъчно и тежко за доста хора.

Според изследване, извършено от компания за кревати, осем от 10 души всеки ден натискат бутона за отсрочване на алармата си , в предпочитание да спят най-малко още пет минути. Но има ли нещо, което можем да създадем и да ни даде утринен подтик?

Приемането на японската идея " ikigai " е ключът към пробуждане с възприятие на ободряване, подготвени да стартираме новия ден с готовност. " Ikigai " се дефинира като " повода, заради която се разсънваме заран " , което може да се пояснява и като нашата цел в живота.

На японския остров Окинава дълголетието е необятно публикувано. Дан Буетнер, теоретичен помощник на National Geographic изяснява, че съществуването на причина да се разсънят заран, разрешава на многочислените столетници на Окинава да живеят дълъг и пълностоен живот.

 Снимка 315106

Ако използван понятието " ikigai " в живота си, в действителност ли ще се превърнем в човек, който се разсънва подготвен да стартира деня като начало на едно сполучливо пътешестване? Очевидно да.

Основните аспекти на " ikigai ", както е посочено от създателя на книгата Awakening Your Ikigai Кен Модзи, стартират с приемането на себе си, като в същото време би трябвало се свързваме и с другите, да намираме причина за наслада и в дребните неща и да оценяваме сегашното.

Да се научим по какъв начин да канализираме нашето " ikigai " не значи да включваме монументални промени в естествената си рутина. Ето някои елементарни неща, които можем да опитаме, с цел да увеличим силата си, да се почувстваме по-доволни и да стартираме своя ден по допустимо най-положителния метод.

Упражнения

 Снимка 331089

Да спортуваме не значи наложително да се запишем за спорт в 6:00 ч. сутринта или да вършим натоварващи кардио извършения. Просто би трябвало да разберем каква форма на физическа интензивност ни кара да се любуваме и ще ни стимулира да се измъкнем от леглото. Може да са разходки, йога в хола или леки танци, до момента в който закусваме - значимото е да ни харесва.

Радио гимнастиката, е известна форма на придвижване в Китай, Тайван и Япония, която хората употребяват като подгряваща рутина. В нея няма безусловно никакви правила или ограничавания, просто би трябвало да ти е прелестно.

Сутрешно гориво

 Снимка 340465

Казват, че закуската е най-важното хранене за деня, само че би трябвало да се опитаме да го създадем и едно от най-приятните . Това значи не просто да хапнем нещо небрежно, което имаме на разположение, а да си дадем време да се насладим на една вкусна и здравословна закуска на мира , с цел да имаме причина да стартираме деня с усмивка.

Социален старт

 Снимка 329218

Идеята да се срещнем с другар за кафе заран звучи като доста необичайно разбиране, само че това ранно обществено взаимоотношение ни оказва помощ.

Както споменахме нагоре, един от стълбовете на " ikigai " е свързването с другите. Намирането на време, с цел да се забележим с някого, за който ни е грижа, може да направи чудеса за настроението ни. Дори в случай че не можем да седнем и да участваме в изчерпателен диалог, изпращането на няколко бързи известия на другар сутринта, освежава старта на деня ни и ни зарежда с позитивна сила.

Трябва да помислим за нещата, които биха могли да ни създадат щастливи и да се съсредоточим върху това да ги вършим.

 6 утринни практики за по-добър живот
6 утринни практики за по-добър живот

Рано пиле, рано пее
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР