Ставането рано сутрин определено е трудна задача за голяма част

...
Ставането рано сутрин определено е трудна задача за голяма част
Коментари Харесай

Вижте как влияе сутрешното кафе на тялото ви

Ставането рано заран несъмнено е сложна задача за огромна част от хората. Почти всеки от нас стартира деня си с кафе. Знаехте ли, че това е и много потребно? Спазвате ли вярната доза, която е най-много 4 чаши кафе дневно, то несъмнено няма с какво да ви навреди, а в противен случай, ще ви помогне. Освен това, не започвайте незабавно деня си с кафе. Добре е да го приемате, откакто към този момент сте пили вода и сте хапнали нещо, с цел да не раздразни стомаха ви.

1. Дава сила - то освен ни разсънва рано заран, само че и подтиква организма и усъвършенства концентрацията. Кофеинът работи и като антидепресант. Също по този начин понижава страха и повдига духа. Кафето покачва енергийните равнища в организма и е много потребно преди тежък, физически труд.
2. Намалява риска от заболявания - съгласно последни изследвания дамите, които пият кафе всеки ден, са по-малко застрашени от розацея. Направени са доста изследвания, които изцяло отхвърлят тезите, че кафето е нездравословно за здравето. То още усъвършенства циркулацията на кръвта в мозъка, понижава риска от камъни в бъбреците, облекчава дишането и други
3. Кафето забавя стареенето – с помощта на антиоксиданти, които съдържа, неутрализиравъздействието на свободните радикали, които нападат клетките и са съществена причина за стареенето, появяването на бръчки и фини линии. Освен това, кафето може да бъде употребявано и като козметичен артикул, който усъвършенства циркулацията на кръвта и от там способства за гладка и красива кожа.
4. Помага за възобновяване след физически натоварвания - тъкмо поради това, енергийните питиета съдържат кофеин, само че са извънредно нездравословни за здравето ви. Ако се чувствате преуморени след подготовка, по-добре пийте кафе. Кофеинът подкрепя възвръщането на оптималния тонус, тъй като подкрепя по-бързото асимилиране на въглехидратите, което води до тонизиране на мускулите. Кафето усилва с до 60% способността на тялото ви да се възвърне изцяло след физическо натоварване.
5. Намалява риска от инфаркт - и освен, понижава риска от всички вероятни сърдечно-съдови болести. Хората, които страдат от високо кръвно нормално се отхвърлят изцяло от кафето, мислейки че то има нещо общо с това. Последни изследвания потвърждават, че даже понижава риска от инфаркт и няма нищо общо с нарасналото кръвно налягане. Ако има някаква щета,потърсете повода в други питиета, съдържащи кофеин, които консумирате.
6. Не обезводнява - Да, кофеинът усилва отделянето на течности в организма, само че единствено когато е в прекомерно огромни количества. Ако го приемате в естествената дневна доза, няма да изпитвате проблеми. Освен това, не забравяйте да пиете чаша вода дружно с кафето си. То не би трябвало да е единствената течност, която приемате.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР