Става въпрос за съществено отклонение в съдържанието на протеинови барчета

...
Става въпрос за съществено отклонение в съдържанието на протеинови барчета
Коментари Харесай

Председателят на КЗП след поисканата оставка: Докладът срещу комисията преписва донос

„ Става въпрос за значително отклоняване в наличието на протеинови барчета и описанието на етикета. Чух, че комисията няма пълномощия – това не е по този начин. В Закона за отбрана на потребителите е записано, че комисията може да прави проучвания “. Това разяснява в „ Тази заран “ Стоил Алипиев, ръководител на Комисията за отбрана на потребителите.

Преди дни той беше упрекнат от министъра на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов в принуда към веригите, които продават барчетата, и в излизане от пълномощия за надзор на състава на този артикул. Министърът съобщи в ефира на bTV, че е изискал оставките на управлението на КЗП.

Според него цените на горивата у нас са най-хубавите в Европейски Съюз

Стоил Алипиев разяснява, че обвиняванията против комисията са поради един отчет, който в огромната си част преписва донос. По думите му досега по този отчет се е произнесла единствено една институция - с наставление. Председателят на КЗП съобщи, че не регистрира пропуски и неточности в работата си и няма съображение да подаде оставка.

" Подаването на сигнали нищо не значи към този миг ", уточни той. Според него огромна част от чиновниците в комисията напущат поради заплащането и работата, която им е била давана.

„ Компетентният орган, който може да прави инспекция за сигурността на храните, е БАБХ, която още март месец е издала за същите протеинови барчета забранителна заповед да се популяризират из комерсиалната мрежа – точно с тези претекстове, с които ние сме наложили наказания нелоялна комерсиална процедура “, съобщи през днешния ден Стоил Алипиев. Той посочи, че седем години е бил ръководител на Националната асоциация за отбрана на потребителите, от която идва сигналът против барчетата.

„ Комисията е задължена да работи със сдруженията на потребителите. Това, че съм бил ръководител на асоциацията, не значи, че не мога да одобрявам сигнал от тази асоциация “, разяснява Стоил Алипиев.

С пресичането им чакаме да се реализира резултат на пазара, добави той

Неназован консуматор се жалва, че едногодишна консумация на тези барчета глюкозата в кръвта му се е повишила. Според OFFnews обаче продуктът е на пазара от пет месеца, а протокол демонстрира, че описаното наличие на продукта е тъкмо.

„ Аз няма отношение към това какъв брой време индивидът е консумирал този артикул, аз имам отношение към това дали информацията на етикета е вярна. Лабораторни проучвания от акредитирана лаборатория демонстрират, че има разминавания сред описаното в етикета и наличието “, съобщи още ръководителят на КЗП.

Стоил Алипиев изясни, че постоянно има подвеждаща информация

Той уточни, че се глобяват търговски обекти за нелоялни практики – те доставят до потребителя стока или услуга. Съставени са 24 заповеди за нелоялни търговски практики, всички те са обжалвани. Стоил Алипиев съобщи, че взема страната на потребителите. Според първо решение на съда изводите на КЗП са неправилни и възбраната би трябвало да отпадне.

Какво още сподели Стоил Алипиев - чуйте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР