Става въпрос за поредния клип с насилие между деца в

...
Става въпрос за поредния клип с насилие между деца в
Коментари Харесай

Прокуратурата в Перник започва проверка на случая с побоя над дете със специални потребности

Става въпрос за следващия клип с принуждение сред деца в Перник, който се популяризира в обществените мрежи. На видеото се вижда по какъв начин момиче удря плесници на момче, което плаче и се съгласява с всяка дума на насилничката. Друго момиче стои в профил, следи протичащото и се смее, а трети човек снима клипа. По неофициална информация на БНР момчето е със специфични просветителни потребности, а едно от девойките е щерка на някогашна учебна директорка.

Наблюдаващият прокурор разпореди на полицейския орган да откри самоличността на лицето, нанасящо удари, което следва да даде цялостни пояснения за случая на малтретиране на момчето.

В хода на инспекцията би трябвало да се открият всички очевидци на действието, в това число и лицето, снимало видеоклип със подиуми на принуждение, като им се снемат цялостни и изчерпателни пояснения по отношение на действието. Сведения по случая ще даде и потърпевшото дете.

Предстои да бъдат изискани документи, включително от Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните за формирани възпитателни каузи и респективно дали са наложени възпитателни ограничения, както и от съответното образователно заведение.

Проверката ще бъде осъществена в най-кратък период под непосредственото управление на наблюдаващия прокурор, прецизират от прокуратурата.

 

Кметът на Перник Станислав Владимиров също излезе с позиция против следващия случай на експанзия сред деца. Той изрично осъди действието от фрагментите, снимани с телефон, заявявайки: " Хората със специфични потребности имат право на живот без принуждение и дискриминация. Агресията и саморазправата не са метод за решение на проблеми. Те са закононарушение и ще бъдат наказвани ".

По-късно Владимиров посети Професионалната гимназия по облекло и туризъм " Св. Иван Рилски ", където се срещна с Илиян и неговия татко, както и с управлението на учебното заведение, откакто през вчерашния ден в обществените мрежи бе оповестен клип, в който се вижда по какъв начин над момчето е упражнено принуждение, оповестиха от пресцентъра на Община Перник.

Снимка: Община Перник

По време на диалога е станало ясно, че Илиян се образова в другарска и доброжелателна среда от страна на неговите съученици, които напълно го поддържат след случая. Кметът и зам.-кметът Стефан Кръстев са посетили и класа на потърпевшото момче. Владимиров е благодарил на съучениците му, че са основали другарска среда в класа. Той е съобщи пред тях, че емпатията и добротата би трябвало да бъдат водещи в връзките сред младежите. По-късно Илиян и татко му са били признати в кабинета на Владимиров, където са говорили за ползите на момчето.

" В последните години перничани имаме изключителна непоносимост към сходен вид дейности, изключително когато става въпрос за дете със специфични просветителни потребности ", съобщи Владимиров. Той добави, че през днешния ден в двете учебни заведения, в които учат девойките, взели присъединяване във видеоклипа, ще бъдат извършени и педагогичен препоръки и взети решителни ограничения след случая.

" Перник ще бъде спокоен и комфортен град, подобен какъвто перничани го виждаме в фантазиите си и няма да поносим сходно държание ", съобщи още Владимиров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР