Става въпрос за поне 199 пакета, уточнява разработчикът CanonicalUbuntu потребителите

...
Става въпрос за поне 199 пакета, уточнява разработчикът CanonicalUbuntu потребителите
Коментари Харесай

Ubuntu ще поддържа 32-битови приложения до 2025 г.

Става въпрос за най-малко 199 пакета, прецизира разработчикът Canonical

Ubuntu потребителите могат да са спокойни, че 32-битовите стратегии и игри ще продължат да работят на обичаната им операционна система (снимка: CCO Public Domain)

Очакваше се Canonical да приключи поддръжката на 32-битови пакети в операционната система Ubuntu, считано от 2020 г . С итуацията обаче се промени и в този момент разработчикът дава обещание да поддържа 32-битовите стратегии до 2025 година

Става въпрос за най-малко 199 пакета. Сред тях са Wine, клиентът Steam, емулаторът ZSNES, игри като Quake 4 и Enemy Territory: Quake Wars, както и редица 32-битови библиотеки, които се употребяват от потребителския програмен продукт Valve и други приложения, оповестяват от Canonical.

Това е добра вест, защото без 32-битова поддръжка редица приложения, въпреки и остарели, не биха работили в Ubuntu. Много от тях към момента нямат подобаващи 64-битови версии. Например Wine, който разрешава стартиране на Windows приложения в Windows, има 64-битова версия, само че нейната наложителна актуализация ще отнеме доста време.
още по тематиката
С обещанието за поддръжка от страна на Canonical, в идващите 6 години Ubuntu потребителите могат да са спокойни, че клиентът Steam или други стратегии, както и игрите, ще работят под обичаната им операционна система.

Разбира се, остава отворен въпросът дали потребителите да конфигурират нова версия на Ubuntu без 32-битови библиотеки и по този начин да си подсигуряват сигурността или да жертват сигурността в името на старите стратегии.

Ubuntu обаче може да се започва и на виртуална машина, защото актуалните компютри към този момент са задоволително мощни. Така че сега казусът с поддръжката на 32-битовите стратегии наподобява решен.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР