Става въпрос за политически инженеринг. Не говорим само за БСП.

...
Става въпрос за политически инженеринг. Не говорим само за БСП.
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Скандал - правен съветник на президента брои бюлетини от името на „Левицата“

Става въпрос за политически инженеринг. Не приказваме единствено за Българска социалистическа партия. Имаме цяло ветрило от планове и намеси на президинетската институция, на узурпация на власт и на следващия опит за интервенция в опитите да се сформира държавно управление, с концепцията служебният кабинет да продължи да ръководи. Така разчете обстановката у нас след изборите Калоян Методиев, някогашен консултант на Румен Радев в първия му мандат, в ефира на Би Ти Ви.

По думите му ние сме очевидци на безвластие и корупция, на безпорядък в безконтролната власт. На всеки избори се играе с друг кон. Цялата политическа система е подложена на напън от страна на президентската институция.

В тази връзка Методиев разкри абсурден факт -Силвия Дюкенджиева, консултант по правните въпроси на Румен Радев, е взела участие в броенето на бюлетините като представител на „ Левицата “, което съгласно него приказва за спор на ползи.

Това не е вуйна Мара, това е правният консултант на Радев, който написа указите, гледа законопроектите. Тук имаме очевиден спор на ползи, отсече Методиев.

Той посочи още, че е повече от явно, че няма доверие в президента, само че няма доверие и в Борисов, нито в Политическа партия. (…) Затова пък има цялостен синхрон сред президентската институция и „ Възраждане “, който е извънредно стеснителен за страната. И в случай че не създадем държавно управление, страната ще бъде хвърлена в още по-голям безпорядък, предвижда …..
Според Методиев има формула за сформиране на държавно управление, поради президента, който е в ролята на бухалка.

Трябва да се намерят общите тематики, допирателните точки, нещата, които са консенсусни – бюджет, Шенген, еврозоната, с цел да се отстрани служебния кабинет.(…) Демокрацията ни е застрашена. Сега се развива моделът като в Турция и Сърбия. Узурпацията на властта взема застрашителни размери. Има деформиране на политическата система и в случай че това не спре, страната ще бъде хвърлена в още по-голям безпорядък, бе безапелационен Калоян Методиев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР