Става въпрос за евтина, базирана върху пластмаса материя, която може

...
Става въпрос за евтина, базирана върху пластмаса материя, която може
Коментари Харесай

Учени разработиха материя, която охлажда тялото

Става въпрос за евтина, основана върху пластмаса материя, която може да послужи като основа за основаване на дреха, охлаждаща тялото на носещия я, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Ако можете да охладите индивида, вместо постройката, в която работи или живее, това ще спести сила ", разясниха учени от Станфордския университет в Калифорния.

Те създали тъкан, която съхранява температурата на кожата в идеалните й стойности, без да се въздейства от метеорологичните условия. Двустранната тъкан, основана въз основата на фолиевата текстура, разрешава освен да се запази топлината, само че и да се предотврати прегряването на организма.

Материята охлажда, като оставя потта да се изпари през нея. Подобен резултат се реализира и с други платове. Учените от Станфордския университет обаче оферират втори революционен механизъм за изстудяване, който разрешава топлината, отделяна от тялото като инфрачервена радиация, да премине през пластмасовия текстил.

Както означават учените, основаването на материята било въодушевено от нормално кухненско фолио . Тя контролира по най-оптимален метод температурата на организма.

Понастоящем учените, взаимно с производители на дрехи, са пристъпили към основаване на специфичен енергоефективен текстил, който може да бъде пуснат в промишлено произвеждане.

Резултатите от проучването са оповестени в сп. "Сайънс ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР