Става въпрос за битов инцидент след жестоко сбиване. Неприятен казус,

...
Става въпрос за битов инцидент след жестоко сбиване. Неприятен казус,
Коментари Харесай

Журналист: Каракачанов лъже, българи извършват 3/4 от престъпленията

Става въпрос за битов случай след грубо сборичкване. Неприятен проблем, само че битов проблем. Това сподели в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия журналистът Огнян Исаев във връзка случая във Войводиново, при който на Богоявление военнослужещ беше пребит грубо от двамата братя от ромската махала в пловдивското село.

Всичко, което Каракачанов цитира, е неистина. Всеки може да си направи информация в Министерство на вътрешните работи. Истината е, че над 75% от закононарушенията се правят главно от етнически българи. Около 25% се правят от представители на малцинствата, като тук влизат и роми, и турци, и всички малцинства, които живеят на нашата територия. Лъжа е и че над 400 000 души получават обществени помощи. Социални помощи получават към 50 000 души. Тези проблеми съществуват – има гета, има ромски фамилии, които живеят доста по-добре от доста българи, само че има и такива, които живеят доста оскъдно. Това, което прави господин Каракачанов, е да поставя всички роми под общ знаменател и да насажда и подбужда ненавист. Когато назовава цялостен етнос "нагли роми ", това какво е. Той би трябвало да си подаде оставката – и това не го споделям единствено аз, а и доста българи, тъй като е пристигнал във властта по незаконен метод, съобщи Исаев.

По думите му ромите в България желаят да се интегрират, само че страната не поставя задоволително старания в тази посока

Моделът за интеграция би трябвало да сработи най-много с доста мощна воля от страна на държавното управление, сподели ръководителят на партия ДРОМ Илия Илиев.

Всяко държавно управление, когато идва на власт, дава хиляди обещания за интеграция, а когато влязат във властта за всичко друго имат време, само че не и за решение на проблемите на ромската общественост, а те стават все по-големи и стартират да тежат на страната. Напоследък от ден на ден се следи дефицит на работна мощ – за това би трябвало да мисли един вицепремиер, а не да върви по махалите и да се занимава с битови и престъпни произшествия. Имаме полиция, която, изключително в последните години, е потвърдила, че се оправя прелестно, когато става въпрос за конфликти сред роми и не роми. Вицепремиерът отклонява вниманието с безусловно дребни неща, тъй като в страната има големи проблеми, съобщи още Илия Илиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР