Става каквото става, само не пипайте пастата и спагетите. Страната

...
Става каквото става, само не пипайте пастата и спагетите. Страната
Коментари Харесай

Италианци готвят стачка, ако не се овладеят цените на пастата

Става каквото става, единствено не пипайте пастата и спагетите. Страната на една от най известните храни в света е подготвена и на стачка, в случай че не се овладеят цените на това главно ядене на масата на Апенините.

Заплахата провокира незабавно съвещания на държавното управление и уверения, че се взимат ограничения пастата да си остане на налични цени.

Войната в Украйна, доставките на жито - оттова и повишаването на живота засегнаха цените на главния хранителен артикул - пастата, което за италианците е повече от хляба.

Повишените цени на дребно се дължат на обстоятелството, че производителите към този момент продават запасите си от макаронени произведения, които са били направени, когато разноските за първични материали са били по-високи.

Цените на макароните са се повишили със 17,5% през март и 16,5% през април, съгласно италианското министерство на търговията.

В заведенията за хранене повишаването е от 6%. Потребителските организации настояха за слагане на тавана на цените, което държавното управление отхвърли да направи поради правилата на свободния пазар, само че ограничения бяха взети и в следствие за последния месец цените взеха да слизат.

Ще удържи ли тренда ще забележим защото цената се формулира съгласно потреблението, а още преди да почнал туристическия сезон, страната е безусловно атакувана от туристи, които не могат да пропуснат паница спагети или пица. Гражданството обаче даде сигнал, че за макароните е говово да излезе на улицата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР