Става дума за съвсем различен вариант на Омикрон. Това е

...
Става дума за съвсем различен вариант на Омикрон. Това е
Коментари Харесай

Проф. Радка Аргирова: Симптомите на новия COVID вариант са втрисане, силно главоболие и умора

" Става дума за напълно друг вид на Омикрон. Това е нов вирусен вид с подварианти - BА.4 и BA.5. Протича леко, само че заразява. Искам да подчертая още веднъж, че всичките ограничения, които подхващаме, гледаме да бъдат срещу болестта. Стратегията на вируса е да оживее, а с цел да оживее, би трябвало да се популяризира. Къде ще се популяризира - там, където е допустимо, а точно - там, където няма устойчивост от страна на организма ".

Това сподели по bTV вирусологът проф. Радка Аргирова.

Тя добави, че признаците са грипоподобни - доста по-рядко постъпва загуба на аромат и усет, а по-скоро настинка, мощно главоболие и мощна уморяемост. Температурата над 38 не доближава, добави още тя.

" Ваксини има - в заповедта на министерството са посочени за всяка област, в която може да се имунизира ", сподели още вирусологът. Припомняме, че от през днешния ден - 27 юни, към този момент искащите могат да си слагат втора бустерна доза.

Според проф. Аргирова малко по-дълго продължава боледуването - може да стигне до 2 седмици, до момента в който човек се възвърне.

Тя съобщи, че най-вероятно ограниченията като отдалеченост и носене на защитни маски ще се върнат през септември, когато ще се появи нов вид на ковид.

Вирусологът, че не счита, че у нас ще се стигне до зараза от маймунска шарка.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР