Става дума за ремонт, случил се през 2018 г. Поради

...
Става дума за ремонт, случил се през 2018 г. Поради
Коментари Харесай

Прокуратурата ще проверява ремонт на Александровска болница по времето на Костадин Ангелов

Става дума за ремонт, случил се през 2018 година Поради некачественото осъществяване - компрометиране на тавана и действителна заплаха постройката да навреди на живота и здравето на лекари и пациенти, 7 месеца по-късно - на 21 август 2018 година, се е наложило затваряне на клиниката.

В хода на инспекцията било установено, че публичната поръчка за ремонта е предоставена през 2017 година от тогавашното управление на болничното заведение, като контролът е трябвало да бъде реализиран от отговорника за материално-техническата база на лечебното заведение. Първоначално е било декларирано, че ремонтът ще обгръща повърхност от 350 кв. м, само че при осъществяването е осъществено заплащане за 695 кв. м.

Проверяващите са открили и нередности към документите, с която са ставали заплащанията за строително-ремонти действия на стойност 323 687, 32 лева - съществуване на голям брой неспазени условия на изискванията за заплащане, заплатени двойно повече като количество квадратни метри, без съществуване на документи, които да удостоверяват заради каква причина по контракта се е наложило това.

Заключението на проверяващите е, че е налице съображение за започване на досъдебно произвеждане за подписване на неизгодна договорка и занемареност и за непозволено облагодетелстване от изпълнителя на строително-ремонтните действия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР