Става дума за 60-годишен Macallan, от т.нар. червена колекция Докато

...
Става дума за 60-годишен Macallan, от т.нар. червена колекция Докато
Коментари Харесай

Богат бизнесмен пръсна 120 000 евро за бутилка уиски

Става дума за 60-годишен Macallan, от така наречен алена сбирка

Докато бедният българин оревава света, в случай че му вземат 500 лв. за три пържоли, богатите европейци пръскат стотици хиляди евра за всевъзможни капризи. Преди броени дни предприемач от Румъния заплати 120 000 евро за бутилка уиски. За някои това са пари за тристаен в „ П.Р. Славейков “, обзаведен с мебели „ Виденов “ и подготвен за нанасяне. Но съгласно специалиста Jeroen Koetsier, който и да е той, румънецът е на чиста спекулация, защото действителната цена на добитата от него бутилка уиски е сред 150 000 и 180 000 евро.
 
Става дума за 60-годишен Macallan, от така наречен „ Червена сбирка “. За парите си, с изключение на питието, купувачът получава и истинска дървена кутия.

„ Червената сбирка Macallan отразява нашето надълбоко почитание към времето, традицията и майсторството… Отличителният червен цвят си проправя път през нашата история. Той стартира с името на нашия създател Александър Рийд /шотландска транскрипция на  староанглийската дума „ rēad “ – червен – б.р./, минавайки през гамата „ Choice Old ” на The Macallan, издадена преди повече от век - през 1903 година, и стигайки до Алън Шиач, който маркира ретро бутилките на The Macallan с алена панделка през 80-те години “, написа в презентацията.

Основателят на Macallan Александър Рийд е фермер и преподавател, чиято дестилерия получава един от първите лицензи в Шотландия през далечната 1824 година.

За да завоюва скъпата бутилка уиски, румънският паралия пребори конкуренцията на ценители от Франция, Швейцария, Испания и Германия. Германецът обаче може и да не се брои, защото предложи обидните за цяло шише уиски 1000 евро.

Наддаването се организира в онлайн платформата
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР