Статуята на Христофор на главния булевард на Мексико Сити, беше

...
Статуята на Христофор на главния булевард на Мексико Сити, беше
Коментари Харесай

Статуята на Христофор Колумб в Мексико Сити ще бъде прибрана от властите

Статуята на Христофор на основния бул. на Мексико Сити, беше отстранена от столичните управляващи - , два дни преди протестиращите да се опитат да я съборят по време на честването на идването на испанския мореплавател в Америка , оповестява БГНЕС, базирайки се на „ Дойче Веле “. Фигурата на Колумб беше демонтирана и отстранена от туристическия бул. „ Реформа “, в съгласуваност с културните институции, се споделя в изказване на Министерството на културата.
Заедно с тази на генуезкия мореплавател, четири скулптури на францискански мисионери, в това число Бартоломе де лас Касас, са прибрани за възобновяване. Групи деятели приканиха за митинг, наименуван " Да го съборим " за идния понеделник, 12-ти октомври - датата, на която се отбелязва идването на Колумб в Америка през 1492 година В Мексико се отбелязва като " Ден на Колумб ". Монументът, който към този момент е претърпявал вреди през 1992 година, е първият монумент, инсталиран на бул. „ Реформа “ през 1877 година Кметът на Мексико Сити Клаудия Шейнбаум загатна, че след възобновяване му паметникът не може да се върне на същото място .
 Ердоган: Мюсюлманите, а не Колумб са разкрили Америка Ердоган: Мюсюлманите, а не Колумб са разкрили Америка
Турският президент Реджеп Ердоган решително поддържа тезата, че американският континент е бил открит от мюсюлманите още през XII, а не от...
По-рано президентът Андрес Лопес Обрадор оповести, че Църквата и испанската монархия би трябвало " да изнесат обществено опрощение на локалните нации, претърпели най-позорните зверства " по време на завоеванието. Подобно искане беше отправено от мексиканския президент през март предходната година и провокира безпокойство измежду управляващите в Испания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР