Статуята, която е създадена през 2000 г., е преместена в

...
Статуята, която е създадена през 2000 г., е преместена в
Коментари Харесай

Разпердушиниха статуя на Путин

Статуята, която е основана през 2000 година, е преместена в склад. Музеят обмисля на нейно място да конфигурира скулптура на украинския президент Володимир Зеленски

Музеят на восъчните фигури " Гревен " в Париж махна статуята на съветския президент Владимир Путин поради нашествието в Украйна и откакто беше развалена от гости през уикенда, заяви Ройтерс.

Статуята, която е основана през 2000 година, е преместена в склад. Музеят обмисля на нейно място да конфигурира скулптура на украинския президент Володимир Зеленски.

" Вече не е допустимо да излагаме скулптура на човек като него... За първи път в историята на музея отстраняваме скулптура поради настоящи исторически събития ", сподели шефът на музея Ив Деломо.

През уикенда гости си отмъщаваха на статуята и тя наподобява много раздърпана. " Като се има поради какво се случва, ние и чиновниците ни не желаеме да се постанова всеки ден да оправяме косата му и облеклата му ", добави той.

През 2014 година, след анексирането на Крим от Русия , демонстрантка с надпис " Убийте Путин " през гърдите се нахвърли върху статуята и разруши главата й. 

VIDEO: Wax statue of Vladimir Putin removed from Paris museum.

Russia`s invasion of Ukraine prompts director of the Grevin Museum in Paris to remove the statue.

" We have never represented dictators like Hitler in the Grevin Museum, we don`t want to represent Putin today "
— AFP News Agency (@AFP)
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР