Статуята Къпеща се е централната фигура на един от двата

...
Статуята Къпеща се е централната фигура на един от двата
Коментари Харесай

Трябва ли да загине човек, за да се погрижи Столичната община за този фонтан? СНИМКИ

Статуята " Къпеща се " е централната фигура на един от двата симетрично ситуирани и аналогични по решение фонтани в парк " Оборище ".

Софиянец алармира в мрежата за евентуална заплаха, обвързвана със софийския шадраван. Цецо Асенов е споделил фотоси, на които се виждат стърчащи кабели във фонтона. Кабелите са обезопасени с изолирбанд, само че във водата той ще падне доста скоро. В горещите летни дни много малчугани играят във въпросния шадраван и е значимо казусът с кабелите да бъде решен допустимо най-скоро, с цел да не се стигне до противен случай.

Всички помним трагичния случай, разиграл се на фонтана на столичния площад " Славейков "

Инцидентът стана на 3 май 2005 година, към 23 ч., когато млад мъж е потопи ръцете си във фонтана и го порази токов удар. Впоследствие бе изяснено, че повода за гибелта му е изгнилата изолираност на проводниците, захранващи с електричество изхвърлящата вода помпа и осветлението на дъното на фонтана.

Подсъдими за гибелта на мъжа бяха Васил Каменов, изпълнителен шеф на пазари " Теменуга ", стопанисвали площада, някогашният шеф на " Общински пазари " Георги Зенгинов и шефът на компания " Крам комплекс " Симеон Кралев.

В последна сметка през 2011 година Върховен касационен съд призна за отговорен и осъди на 1000 лв. глоба Васил Каменов, а останалите двама бяха оправдани на всички инстанции.

Трябва ли да загине човек, с цел да се погрижи Столичната община за фонтана в парк " Оборище "?

Вижте фотоси:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР