Статусът на кандидат за членство в ЕС може да бъде

...
Статусът на кандидат за членство в ЕС може да бъде
Коментари Харесай

ЕС посочи условията за това как Украйна да придобие статут на кандидат за членство в съюза

Статусът на претендент за участие в Европейски Съюз може да бъде лишен, в случай че не са изпълнени главните условия

Европейската комисия уточни изискванията за Украйна, неспазването на които може да докара до отнемане от статута й на кандидат-членка на Европейския съюз. Украйна би трябвало да извърши правосъдна промяна, да вкара закони, които предотвратяват корупцията, лимитират олигархията, прането на пари, да промени законодателството за националните малцинства и да хармонизира медийното законодателство с директивата на Европейски Съюз за аудиовизуалните медийни услуги.

„ Процесът на присъединение към момента се основава на открити критерии и условия. Това разрешава на всяка страна, участваща в процеса, да напредва въз основа на личните си достижения. В същото време това значи, че статутът на претендент за участие в Европейски Съюз може да бъде анулиран, в случай че не са изпълнени главните условия “, предава заявката на Европейската комисия РИА Новости.

По-рано, на 17 юни, Европейската комисия насочи рекомендация за даване на Украйна статута на претендент за член на Европейския съюз. Въпросът ще бъде прегледан на срещата на върха на държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз в Брюксел на 23-24 юни.

Както беше обявено по-рано, Холандия и Дания се опълчиха на даването на Украйна статут на претендент за член на Европейски Съюз, защото не дава отговор на условията. В Австрия споделиха, че ще дадат единодушието си, в случай че страните от Западните Балкани и Молдова получат същия статут.

Руският президент Владимир Путин сподели, че Русия не е срещу влизането на Украйна в Европейския съюз, защото Европейски Съюз не е военна организация.

В същото време Дмитрий Медведев, заместник-секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация, изрази в своя канал Telegram мнението, че Украйна ще може да се причисли към Европейски Съюз не по-рано от средата на века, само че по това време самият Европейски съюз може да престане да съществува.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР