Статията в Ди Велт“, в която се описва как България

...
Статията в Ди Велт“, в която се описва как България
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Статията в „Ди Велт“ за износа за Украйна е признание за престъпление от кабинета „Петков“

Статията в „ Ди Велт “, в която се разказва по какъв начин България е изнасяла скрито оръжие за Украйна, в действителност е самопризнание за закононарушение. Кабинетът на Кирил Петков умишлено е измислил скица, с която да се заобиколи решение на Народното събрание, което не разрешава експорт за Украйна. Това разяснява министърът на стопанската система Никола Стоянов.

„ Дали е имало прикрит експорт на оръжие, не мога да кажа. Сега към този момент като ръководител на междуведомствената комисия, която дава позволение за експорт, мога да кажа, че няма по какъв начин да се случи нещо, без ръководителят да знае. Ако има някакви секрети ангажименти, със несъмнено предходният ръководител не е имало по какъв начин да не знае “, безапелационен беше Стоянов. (Председател на комисията е министърът на стопанската система – тогава Корнелия Нинова, бел. ред.)

При застъпването на Стоянов през август е имало чакащи 255 покупко-продажби за експорт на оръжие за 1 милиарда лева, които е трябвало да бъдат утвърдени. Стоянов е дал позволение за множеството от тях. „ Имаше много за Полша. По документи през 2021 година към Полша е имало експорт за 12 млн. лева “ За 2022 година – за три месеца – от февруари 2022 година, когато стартира войната в Украйна, до юли, е имало 2 пъти повече утвърдени покупко-продажби за Полша, в сравнение с през идващите три месеца – от август, когато Стоянов е застъпил. При него е имало и много снадки на остарели контракти от предходния интервал.

Не са водени диалози с президента Румен Радев, само че в случай че получи покана да бъде министър в идващото служебно държавно управление и диалогът с президента е позитивен, Никола Стоянов ще одобри.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР