Статия за хуманното отношение към бездомните животни подготвя шведският журналист

...
Статия за хуманното отношение към бездомните животни подготвя шведският журналист
Коментари Харесай

Швед заинтригуван от хуманното отношение към бездомните животни в Бургас

Статия за хуманното отношение към бездомните животни приготвя шведският публицист Мартин Линдгрен. Материалът ще бъде оповестен в шведска медия.

Журналистът се срещна през днешния ден със зам.-кмета по " Стратегическо развиване и екология, цифровизация и акомодация към измененията на климата “ Весна Балтина.

Балтина го срещна с активността на Приюта за безстопанствени кучета и всички действия за ограничение на популацията им посредством кастрация, обезпечаване на здравни грижи, заслон и подготовка за осиновяване.

Зам.-кметът изясни, че Бургас е единствената община, в която има служба ловджия на котки. В отговорностите на този общински чиновник е да залавя улични котки, които по-късно се кастрират, обезпаразитяват и връщат на местообитанието им. Тя акцентира, че общинските компании постоянно обработват с нужните препарати и всички зелени площи в града.

По време на срещата Линдгрен изложи и ексцентричната си позиция по какъв начин уличните котки в Бургас, евентуално пазят града от дребни гризачи. Според него доста огромни градове в света биха могли да почерпят от опита на Бургас. Идеята за публикацията му пристигнала, откакто няколко лета прекарал в града със брачната половинка си, която е българка. Той бил впечатлен от хуманното отношение на хората и грижата за уличните котки.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР