Статия в Business Insider“ разкрива нов и ужасяващ аспект на

...
Статия в Business Insider“ разкрива нов и ужасяващ аспект на
Коментари Харесай

Изкуствен интелект кандидатства за работа, пише писма и новинарски статии

Статия в „ Business Insider “ разкрива нов и отблъскващ аспект на известната стратегия за изкуствен интелект ChatGPT . Авторката Беатрис Нолан взема решение да употребява чатбота на OpenAI, с цел да написа мотивационни писма за евентуални работни места, автоматизирайки една от най-сложните елементи от търсенето на работа. Академичните среди към този момент са обезпокоени от потреблението на софтуера от студентите за писане на реферати, а неназовани създатели на развлекателни новинарски уеб сайтове се тормозят от новинарски публикации, написани напълно от ИИ.

Експериментът на Нолан с ChatGPT стартира с подаване на описания на длъжности и няколко фрази за професионален опит на програмата. Действителните мениджъри по наемане на работа за двете позиции, за които се кандидатства - помощник в обществените мрежи и чиновник в отдел " покупки " - прегледали писмата и споделили своите изводи. Един от специалистите дал отговор с думите: " Вероятно бихме помислили, че това е написано от същински претендент, и бихме траяли с позвъняване за инспекция ", което значи, че в тази обстановка генерираното от ИИ мотивационно писмо би могло да вкара претендента в компанията.

Друг специалист по наемане на личен състав декларирал: " Вероятно бих изпратил претендента за счетоводител на идващия кръг, с цел да мога да придобия по-добра визия за неговата персона по време на изявлението. " Докато ChatGPT би спечелил изявление за една от горепосочените позиции, с позицията на помощник в обществените медии не се получило толкоз добре, като и двамата специалисти декларирали, че в писмата липсва характерност.

" Липсва персоналното отношение, при което научаваме за човешките прекарвания на претендента, анекдотични доказателства в поддръжка на уменията му и пристрастеността към дадената работа ", по този начин специалистът обобщил писмото за асистент в обществените медии.

Макар че първата позиция би спечелила на претендента изявление въз основата на писмата, генерирани от изкуствен интелект, откакто процесът стартира, напълно от претендента зависи да организира положително изявление. И двамата специалисти по наемане на работа предложили вместо да употребяват ChatGPT за писане на мотивационни писма, търсещите работа да употребяват софтуера за генериране на шаблони и по-късно да попълнят персоналната си информация.

Като продължение на истинската публикация на “ Business Insider “, „ Futurism “ направиха собствен опит за мотивационно писмо , като този път то беше за позиция на помощник в обществените медии в San Francisco Giants.

Вторият път писмото към този момент беше развито, включвайки фразата " като почитател на Giants през целия си живот ", което показва способността на ChatGPT да се учи. В допълнение, това трето писмо включва и нормалните за мотивационно писмо изречения с отметка като " мощен екипен състезател ", " богат опит " и " умее да употребява разнообразни платформи за обществени медии ". Макар че последното писмо е леко усъвършенствано спрямо първичните две, на генерираните от изкуствен интелект мотивационни писма, както и на филмите, генерирани от изкуствен интелект, нормално им липсва характерност. Исвен това в някакъв миг евентуалният шеф ще изиска изявление, което ще отстрани всички преимущества, които могат да бъдат предоставени от ИИ.

Евентуалната сингулярност, която ще докара до изгубването на човешката раса , ще настъпи, в последна сметка, постепенно, само че не и през днешния ден.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР