Статия в американско издание съобщава, че държавите, които са започнали

...
Статия в американско издание съобщава, че държавите, които са започнали
Коментари Харесай

Теория: Родените след 1951 г. у нас преболедуват по-леко COVID-19

 Статия в американско издание оповестява, че страните, които са почнали ранно имунизиране с БЦЖ, може би имат по-малко заболели и смъртните случаи там са по-малко. Това заяви на брифинг доктор Румен Кофинов, шеф на държавното дружество " Бул Био ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Ваксинирането в България е почнало през 1949 година, а от 1951 година е стартирало всеобщо произвеждане на БЦЖ ваксината и наложителното имунизиране на популацията. " Ако това е правилно, всички родени след 1951 година са протектирани ", изясни доктор Кофинов.

Ваксината провокира неспецифичен резултат върху някои ракови и вирусни болести. Задължително би трябвало да се съблюдават рекомендациите.

Не се предлага всеобща имунизация сега, защото на организма му трябват сред 3 и 6 месеца да построи имунитет, а през това време е предразположен на други вируси. Освен това, в случай че има мощен имунитет от предишното, може да се чакат непредвидими резултати, предизвести доктор Кофинов.

Не се предлагат имунизационни сесии сега, тъй като това води до скупчване на хора пред кабинетите. Работата е свършена в предишното - ние сме ваксинирани като деца, съобщи той. 

Лекарството, което България разполага, се ползва към всички приети в болница пациенти.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР