Статистиката твърди, че човек консумира от 10 до 18 г

...
Статистиката твърди, че човек консумира от 10 до 18 г
Коментари Харесай

Кои продукти могат да заменят солта?

Статистиката твърди, че човек употребява от 10 до 18 г сол дневно. При това това 80% от този размер той даже не вижда, защото го получава с храната. Медиците предлагат понижаване на приема на сол до 4-5 г дневно, защото нейното предозиране провокира повишение на кръвното налягане, поява на отоци, проблеми със сърцето,кръвоносната система, бъбреците и ставите.

Какво е допустимо да размени солта, без да се губи усетът на ястията?

Морско зеле

Така назовават водораслото ламинария. Добавете го към вашата салата и то ще й придаде стремежи солен усет. По-добре е да употребявате сухи водорасли - можете да си купите подготвен прахуляк или листа от ламинария и да ги натрошите.

Ламинария се предлага и в консервиран тип, само че консервираните водорасли постоянно съдържат доста добавки и сол (обикновено като консерванти), по тази причина четете деликатно надписа върху консервната кутия, преди да купите.

В Япония ламинарията се назовава ​​„ морски женшен “ поради способността й бързо да възвръща човешките сили. Тя укрепва имунитета, укрепва кръвоносните съдове, възстановява работата на сърцето и усъвършенства храносмилането.
Ето по какъв начин да понижим приема на сол и захар
Употребата на прекалено количество сол и захар дава сериозна причина за отключване на редица здравословни проблеми, каквито са съ...
Прочети повече
Оцет и лимонен сок

Един от методите да „ залъжете “ вкусовите рецептори е да замените соления усет с кисел. Добавя се малко лимонен сок към салата, чорба или главно ядене - и неналичието на соленост мъчно ще се почувства. Цитрусовият усет е изключително подобаващ за съчетаване с риба. За салатна заливка (дресинг) може да употребявате освен лимон, само че и портокал - смесете сока му със зехтин, може и добавите малко соев сос. 

Можете да добавите киселинност благодарение на оцет. Винен, ябълков, балсамов, оризов - всеки от тях е подобаващ като дресинг за месо, риба и салата.

Зелени подправки и билки

Добавяйте към ястията копър, магданоз, кориандър, босилек, зелен лук. Може да ги употребявате и в сушена форма. Също по този начин, е добре да употребявате чесън, розмарин, естрагон, риган, червен пипер, кимион, култивиран чай, кориандър и бахар – тези подправки придават по-ярък и по-богат усет на храната, като понижават потребността от сол във вкусовите рецептори. 
15 ексцентрични приложения на солта в семейството
Солта не е просто фалшификация. Тя също е потребна в доста домашен отговорности. По-долу са разказани 15 необикновени използва на сол. 1. Поч...
Прочети повече
Сушени зеленчуци

Зеленчуците съдържат натриев хлорид в друга степен и по време на сушене концентрацията му в пулпата се усилва няколко пъти, като в същото време се резервират витамините и микроелементите. Когато дадени зеленчуци липсват на пазара по сезонни аргументи и в случай че не желаете да консумирате оранжерийни артикули, заменете пресните домати, чушки, моркови със сушени, най-добре от домашна градина.

Целина

Особено внимание обърнете на целината – както главеста, по този начин и листна. Докато пораства, тя всмуква огромни количества органически натрий от почвата по този начин, че листата, стъблата и корените й имат солен усет. Главестата съдържа витамини А, С, Е, от групата В, както и калий, магнезий, желязо, калций, селен, цинк, манган и фосфор. Подобрява подвижността на ставите, оказва помощ при анемия, понижава кръвното налягане, влияе удобно върху нервната система.

Можете да си извършите " сол “ от целина: нарежете обелената глава на ситно, изсушете я във фурната, след което я смелете на прахуляк в блендер. 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР