Статистиката сочи, че жените могат да издържат без секс по-дълго,

...
Статистиката сочи, че жените могат да издържат без секс по-дълго,
Коментари Харесай

Да живееш без секс, е възможно, но да не говориш за него, е непосилно

Статистиката сочи, че дамите могат да устоят без секс по-дълго, в сравнение с мъжете. При това те са принудени да го вършат по една или друга причина. По-интересно е не какъв брой устоят без секс, а по какъв начин.

Задължително ли е да се обичан най-малко 3 пъти седмично?
Знае се, че сексът покачва равнището на ендорфините, топи мазнините, подвига самооценката ни, усъвършенства настроението ни. Темата за интимните връзки е супер известна, тя е номер 1. Огромният поток от информация, който ни залива основава у нас усещането, че да вършим първокласен секс всеки ден с добър сътрудник е обикновено и надали не наложително. Че би трябвало постоянно да сме подготвени да се обичан, непрекъснато да го желаеме и да сме идеалните сътрудници. И в случай че не е по този начин, значи нещо не ни е наред. Това един от многочислените легенди, които се популяризират в обществото ни и се пробват да слагат в рамка живота ни. Нима не е естествено да ви вълнуват и други неща, тъкмо толкоз, колкото и качественият секс? Норма за това, какъв брой пъти да се обичан седмично, не съществува. Всичко зависи от нашите потребности, ангажираност, въодушевление, реципрочност. И фактът, че не се вписваме в общите показа за полови връзки, не трябва да ни травмира и потиска. Всички имаме нужда от милувки и любов. Но да ни тормози мисълта, че би трябвало непременно да се обичан ежедневно или най-малко 3 пъти седмично е неуместно. Да хапвате всеки ден обичания си деликатес, сигурно ще ви омръзне и ще ви се прииска нещо по-просто, като кисели краставички да вземем за пример.

Жената от време на време би трябвало да отхвърля на мъжа
Във всяка вяра и антична доктрина за любовта и секса се плануват интервали на самоограничение, като не става дума единствено за християнските пости. В една от античните арабски любовни техники е разказана десетдневка на любовта. В нея се показва тъкмо кой да е половият живот на двойката в продължение на 10 дни. В първия ден да вземем за пример, дамата би трябвало да е кротка като сърна и мъжът да я обладае като ловджия. Петият ден тя би трябвало да е буйна като тигрица, през седмия ден двамата би трябвало да са нежни като почтени момче и момиче. След това цикълът се повтаря. Смисълът на това държание е сътрудниците да не си омръзват, постоянно да се желаят и сексът им да е удовлетворяващ. Неслучайно в два от тези 10 дни дамата би трябвало да отхвърля секс на мъжа си, с цел да разпалва пристрастеността му и да го накара да копнее за непосредственост. Е, не е ли умно измислено?

По какво си наподобяват въздържането от секс и това от месни артикули?
Според диетологията постът е потребен, тъй като пречиства и лекува тялото ни. По същия метод въздържането от секс за известно време освежава интимния живот на двойката. След него привличането сред двамата е най-малко три пъти по-силно, настояват експерти. Периодите на самоограничение са време да се поспрем, да преосмислим протичащото се. Да разберем дали сме на прав път или някъде бъркаме.

Някои избират да трансформират половата сила в креативна
Невероятно е, само че има и дами, които избират да живеят без секс. Те даже настояват, че животът без него е прелестен. Защото не се тормозят от отсъствието на оргазми и липса на потентност. Настроението и самооценката им не зависят от съществуването или качеството на секса. А превръщането на половата сила в креативна ги подарява с невероятни резултати и триумфи в разнообразни области. Всичко това не значи, че би трябвало да се лишим от интимния си живот в името на креативните триумфи. Иначе ще затрием човешкия жанр или всички ще сме в перманентна меланхолия.

Малки препоръки
- Изхвърли от главата си мисли като: аз не върша секс, значи съм ощетена, несъмнено съм по-грозна от другите, нещо с мен не е както би трябвало...
- Погледни на отсъствието на секс (по една или друга причина) като на опция да се занимаваш с нещо друго.
----------
Сексуалността ни се дефинира от ултравиолетовите лъчи, които подтикват производството на хормона окситоцин, както и на мъжки полови хормони, настояват сексолози. Затова експертите ни убеждават, че е по-добре да вършим секс денем, когато либидото е по-силно, в сравнение с нощем.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР