Статистиката показва спад на автокражбите в София – в сравнение

...
Статистиката показва спад на автокражбите в София – в сравнение
Коментари Харесай

Епидемия В София! Ето Как Да Разберете, Че Колата Ви Е Набелязана Да Бъде Открадната! Няма Никаква Прошка!

Статистиката демонстрира спад на автокражбите в София – спрямо предходната година те са с към 67 броя по-малко, или 25%, уточни Максимов. През 2017 година в столицата са били откраднати 1200 коли, което на фона на 2 млн. автомобила е нищо, сподели гостът.

Увеличение има обаче на кражбите, при които водачите са слезли за малко до магазин, да вземем за пример. Последния случай бил при леко ПТП.

Най-модерният способ за кражба е така наречен машина „ кийлес “ (keyless от англ. ез. – безключов). С нея могат да се откраднат чисто нови коли, само че към този момент – единствено избрани марки и модели от по-масовите. Устройството се състои от две елементи, едната би трябвало да се приближи на по-малко от метър до ключа на притежателя, с цел да прихване сигнал. Другата част е в съизвършител, който в този миг получава сигнала и отключва автомобила.

Някои от тези коли биват разглобени на части, други ги изкарват отвън страната.

Тези случаи не са доста, само че имаме данни, че е поръчана друга машина, осъвременена, която коства към 60 хиляди лева и тя ще може да пали всеки тип автомобил, сподели гостът.

Крадците влагат в такава електроника, тъй като възвръщаемостта е огромна – един подобен краден автомобил върви 20 – 25 хиляди лева Една група за обири печели годишно към 500 хиляди лева, уточни Максимов.

При по-редки модели, за които няма смисъл да купуват машини, крадците от време на време дърпат колите с въже. За отварянето на купето няма проблем – в случай че не съумеят през ключалката, чупят някое от стъклата, значимото е да освободят автомобила от скорост.

По думите на Максимов към този момент полицията съумява да се оправи с кражбите, само че се изискват още повече работа.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР