Статистиката показва, че в Сливен са регистрирани близо 25% от

...
Статистиката показва, че в Сливен са регистрирани близо 25% от
Коментари Харесай

Притеснителна статистика: Деца раждат деца в Сливен, има родилка на 10-годишна възраст

Статистиката демонстрира, че в Сливен са регистрирани близо 25% от всички ранни бракове и раждания в България.

Според данните става дума за деца, който раждат на 13, 14 и 15 години. Една от родилките в Сливен е станала майка на 10-годишна възраст. Данните са част от публична статистика на Министерство на здравеопазването.

„ Статистиката на Национален статистически институт и Министерство на здравеопазването за предходната година в Сливен има 104 деца, родени от малолетни майки. Има майка на 10 години, четири майки на 13 години, 28 майки, които са на 14-годишна възраст, и 72 майки, които са на 15 години.

Предполагам, че и тази година статистиката няма да е по-различна, в случай че даже не се и усили ”. Това съобщи пред Нова тв. ръководителят на едно от родилните отделения в болница в Сливен доктор Люба Бъчварова.

По думите ѝ става въпрос за майки, които нямат наставнически потенциал. „ Обикновено, когато се роди такова дете по-възрастни членове на фамилията поемат грижата за бебето. Има и немалка част девойки, които са сами. Те доста мъчно могат да се оправят с родителските си отговорности.

Рискът от тези ранни раждания - с изключение на за здравето на майките, е и за бебетата, които постоянно се раждат недоносени и се постанова да поставяме интензивни лекарски грижи ”, показва лекар Бъчварова.

Според лекарите институциите в лицето Агенцията за протекция на детето и обществените служби, да работят на място с тези деца, с цел да се предотвратят ранните раждания от малолетни девойки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР