Статистиката показва, че през последните 10 години, над 340 000

...
Статистиката показва, че през последните 10 години, над 340 000
Коментари Харесай

Над 340 000 българи са напуснали страната през последните 10 г, населението е намаляло с 800 000

Статистиката демонстрира, че през последните 10 години, над 340 000 българи са напуснали страната, а популацията на страната ни е намаляло с 800 000 души, съобщи Нова тв.

„ Този диалог се повдига съществено един път на 10 години, когато мине преброяването. Хората вземат решение да нямат повече от едно или две, доста рядко стигат до три деца, това се дължи на пакет от нормално някакви стопански аргументи. Българчета се раждат, само че се раждат на друго място. Тоест, хората мигрират, отиват да живеят на друго място и извършват своите репродуктивни проекти на открито ”, разяснява доктор Радосвета Стаменкова, изпълнителен шеф на Българската асоциация по фамилно обмисляне и полово здраве.

Децата, родени отвън България, се връщат у нас единствено сезонно, с цел да видят бабите си дядовците си, изясняват още от асоциацията.

„ Нещо, което хората желаят, е сигурност. Доходите са значимо нещо, само че хората желаят по-скоро да имат работа, която да ги стимулира и удовлетворява, която им носи положително възнаграждение и сигурност във времето ”, добави доктор Стаменкова.

По информация на Асоциацията за фамилно обмисляне, в по-малките обитаеми места, работодателите си разрешават да освобождават от работа дами в майчинство.

„ Намират някакъв метод да го създадат под някаква форма, която допускам, че не е незаконна, само че основава чувството за неустановеност ”, заключи доктор Стаменкова.

Повече гледайте във видеото.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР