Статистиката, която поставя България на челните места по най-много пътни

...
Статистиката, която поставя България на челните места по най-много пътни
Коментари Харесай

Експерт: По-малко от 2% са случаите на смърт, причинена от превишена скорост или пияни и дрогирани шофьори

Статистиката, която слага България на челните места по най-вече пътни злополуки, приключили съдбовно, ще продължи по този метод. Това ще е по този начин, до момента в който не се случат верни законодателни промени. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ ръководителят на българското обединяване на водачите Христо Радков.

По думите му не би трябвало да се борим единствено с пияните и дрогирани водачи, а с всички проблеми, които водят до тази черна статистика.
Миналата година приключихме с шест по-малко починали, което въпреки всичко е добре. На фона на 524 души, шест е нищо, само че това са шест човешки живота. Завършихме обаче с 658 ранени повече, по отношение на в миналата година. Всичко това е в резултат на платени от нас, водачите 765 млн. лева Тол такси. Заплатените санкции са за стойност над 150 млн. лева Всичко това прави към 1,2 милиарда лева
По думите на Христо Радков всички дейности, който се подхващат за ограничение на пътните катастрофи, са безусловно неправилни. Акцентира се главно на превишена скорост, която по статистиката на Министерство на вътрешните работи дава приблизително по петима починали годишно, уточни още той.

По-малко от 2% са общо случаите на гибел, породена от превишена скорост или пияни и дрогирани водачи, сподели още Радков. Основната причина за смъртност на пътя е неприятната инфраструктура, безапелационен беше ръководителят на българското обединяване на водачите.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР