Статистическите данни в последните 10 години не търпят промяна, когато

...
Статистическите данни в последните 10 години не търпят промяна, когато
Коментари Харесай

Ако пазарната оценка на имота е 100 000 евро, цената на застраховката ще е около 400 лв. годишно

Статистическите данни в последните 10 години не търпят смяна, когато приказваме за недвижимите парцели - къщи, парцели. При колите хората застраховат с приоритет - освен " Гражданска отговорност ", само че и автокаско. Това съобщи в " Денят стартира " Константин Велев, ръководител на Асоциацията на българските застрахователи.

6-7% от парцелите на физически лица се застраховат, което е извънредно невисок %, имайки поради, че огромна част от хората живеят в лични жилища. Би трябвало ползата да е по-голям. 

Според него същинската причина за ниския интерес към жилищното обезпечаване главно е в стандарта на живот, в множеството случаи хората си споделят " Няма да се случи на мен ".

Велев обясни, че има и евтини разновидности за имуществено обезпечаване, само че и по-оптимални разновидности. Най-общо казано потеглят от цени от порядъка на 25-35 лева на година. Ако пазарната оценка на парцела е 100 000 евро да вземем за пример, цената на застраховката би била към 400 лева годишно, сподели още Костадин Велев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР