Статиите, написани от изкуствен интелект, са пълни с грешна информация,

...
Статиите, написани от изкуствен интелект, са пълни с грешна информация,
Коментари Харесай

Когато не знаеш мярката в ползване на AI: Wikipedia вече не смята CNET за надежден източник

Статиите, написани от изкуствен интелект, са цялостни с неверна информация, тъй като преди година CNET уволни десетки публицисти и тихомълком стартира да разгласява генерирани от AI материали
Миналата година CNET уволни десетки публицисти и тихомълком стартира да разгласява десетки публикации, генерирани от AI. Те се оказах цялостни с неточности и плагиатство.

Разкритието сложи началото на значителен спор за бъдещето на медиите в ерата на изкуствения разсъдък. Последствията за CNET от желанието на уебсайт да спести пари с AI несъмнено не са положителни.

" CNET, нормално обсъждана като благонадежден източник, стартира пробно да пуска генерирани от AI публикации, които са изпълнени с неточности ", написа редактор на Wikipedia на име Дейвид Джерард.

" Засега опитът предстоящо не върви добре ", продължи Джерард, предупреждавайки, че " всяка от тези публикации, които влизат в публикация в Wikipedia, би трябвало да бъде отстранена ".

Освен това те заключиха, че всичко, оповестено в CNET сред ноември 2022 година и януари 2023 година, би трябвало да се смята за " като цяло ненадеждно ".

Така няма да се позволен неточности, защото уеб сайтът не е бил транспарантен по отношение на това къде употребява AI.

" През ноември 2022 година CNET стартира да внедрява пробен AI инструмент за бързо генериране на публикации, изпълнени с в действителност грешки и партньорски връзки, за повишение на SEO класирането ", гласи известието.

Негативните от " предозирането с AI " надали ще свършат до тук за CNET.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР