Стартират! Плевнелиев и Паси започват разговори с представители на ГЕРБ-СДС

...
Стартират! Плевнелиев и Паси започват разговори с представители на ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Стартират! Плевнелиев и Паси започват разговори, Радев обяви кога ще завърти рулетката


Стартират! Плевнелиев и Паси стартират диалози с представители на ГЕРБ-СДС и „ Български напредък ”, а президентът Румен Радев разгласи по кое време ще завърти рулетката

Първите срещи на контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, ще се проведат през днешния ден, (2012-2017) Росен Плевнелиев.



В 10:00 часа на диалози са поканени ГЕРБ-СДС, а от 13:00 часа –  „ Български напредък “. Срещите ще се проведат в зала „ Запад “ на Народното събрание. Писмени отводи за срещи са получени официално от „ Българска социалистическа партия за България “ и „ Продължаваме Промяната “.

Сформирането на контактната група беше оповестено от водача на ГЕРБ Бойко Борисов по време на първата му конференция след парламентарните избори. Борисов разгласи, че в преговорните екипи ще бъдат поканени хора с евроатлантическа известност, които да договарят за сформиране на държавно управление.



Срещите на контактната група бяха отсрочени с два дни, до момента в който не бъде определен ръководител на 48-ото Народно заседание.

В петък, със 139 гласа „ за “, 73 „ срещу “ и 27 „ въздържал се “, народните представители избраха Вежди Рашидов за ръководител на 48-ия парламент. Той бе номиниран от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, „ Българска социалистическа партия за България “ и „ Български напредък “.

Против предлагането гласоподаваха от „ Продължаваме Промяната “ (ПП) и „ Демократична България “, „ Възраждане “ се въздържаха. С неговия избор беше комплициран завършек на тридневното първо съвещание на 48-ото Народно заседание.

Междувременно и президентът Румен Радев разгласи нощес по кое време ще завърти парламентарната
рулетка.

„ Започвам консултациите другата седмица “, съобщи президентът Румен Радев, разяснявайки връчването на мандатите за сформиране на държавно управление.

„ Нека малко се поотложат страстите, опълчването и ще свикам съвещания “, добави президентът.

Той поздрави Вежди Рашидов за избирането му за ръководител на 48-ото Народно заседание и му пожела цялостен мандат.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР