Стартират инвестиционни проекти в областта на производството на автомобилни компоненти

...
Стартират инвестиционни проекти в областта на производството на автомобилни компоненти
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Стартират германски инвестиции у нас, които ще разкрият 3 500 нови работни места в България

Стартират капиталови планове в региона на производството на автомобилни съставни елементи и в региона на осведомителните и информационните технологии, които след сполучливо осъществяване, ще основат близо 3500 нови работни места в България.

Това стана ясно след срещи на министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов с компании от Бавария.

Компания в региона на автомобилостроенето до няколко месеца започва своя план в България. Това бе доказано по време на срещата им с министър Стоянов в тяхната централа. Те създават съставни елементи и работят с някои от най-големите автомобилни производители в света. Министър Стоянов подчертава, че през последното десетилетие автомобилният бранш се развива бързо в България и редица задгранични компании влагат в него. Към момента близо 70 хиляди души са заети в тази промишленост, а общо 270 компании работят в бранша у нас. „ Можете да разчитате на цялостна поддръжка от страната през целия интервал на обмисляне и осъществяване на вашата инвестиция “, акцентира министър Стоянов, който насочи покана диалозите да продължат в нашата страна. 

Министър Стоянов бе посетител и в централата на един от най-големите автобусни превозвачи в Европа – „ FlixBus “. През 2021 година баварската компания избра България за разкриването на своя „ Knowledge Hub Sofia “ – експертен център на компанията с действия от ИТ и цифровизация до маркетинг и счетоводство. „ Изключително сме удовлетворени от инвестицията си в България и от гения на българските ИТ експерти. Именно фрагментите в страната ви бяха измежду водещите аргументи да ви изберем “, подчертаха от управлението на „ FlixBus “. Предвижда се Центърът да наеме 250 висококвалифицирани експерти, като все още са назначени към 60. „ България поставя целенасочени старания за привличането точно на вложения като вашата, които дават добавена стойност и са мотор за повишение на конкурентостта и приходите на хората “, акцентира министър Стоянов. Той уточни още, че се радва, че в конкуренция с 6 други страни, баварската компания е избрала страната ни и добави, че във всеки миг вратата му е отворена за разискване на настоящи проблеми или проекти за ново разширение у нас.

Възможностите за вложения в България бяха показани на среща на министър Никола Стоянов и с Фондацията на фамилния бизнес в Германия. Страната ни е все по-атрактивна локация за вложения, стана ясно по време на срещата. Множество немски компании, заради провокациите от войната и ковид-пандемията търсят по-близка локация на техните производства до главните им пазари в Европа. Същевременно редица компании от Германия към този момент са избрали страната ни и споделят позитивен опит. Сред тях са FESTO, Würth, Ottobock SE, Liebherr и други „ България работи поредно, с цел да отговори на вашия интерес, само че страната ни през днешния ден търси вложители, които не просто разкриват нови места, само че които ще са мотор на напредък за идващите години “, сподели министър Стоянов и акцентира, че приоритет за държавното управление е повдигането на приходите на хората, включително посредством привличане на работодатели, които ще оферират конкурентно заплащане. Според него тласъци от страната към този момент не би трябвало да се дават за брой работни места, а за качеството им.

Министър Стоянов показа и българските индустриални зони като местоположения с добавена стойност за нови вложения. Той подчертава и на подготвяните промени в капиталовия развой в България, включително и с нов Закон за вложенията. „ Всеки стратегически вложител у нас ще получи цялостното подпомагане на институциите, с цел да премине през всички административни процедури оптимално бързо “, безапелационен бе министър Стоянов.

Фондацията на фамилния бизнес обгръща над 500 фамилни компании със междинен оборот 1.6 милиарда евро на година и междинен брой на заетите 7 000 служащия за всяка компания. Повечето от тези сдружения са ситуирани в Северен Рейн-Вестфалия, следвани от Баден-Вюртемберг и Бавария. Повече от половината от огромните фамилни предприятия се намират в индустриалния бранш.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР